romani22_80153600-1357041Aproximativ 3,5 milioane de români sunt executaţi silit, cei mai mulţi de recuperatori, după ce nu şi-au mai achitat ratele la bănci. Un proiect legislativ ar putea însă să îi salveze pe datornici în faţa recuperatorilor, iar aceştia ar putea să restituie sume mai mici.

Recuperatorii de credite cumpără datoriile românilor la bănci cu aproximativ 10 la sută din valoarea contabilă, o afacere bună atât pentru bănci, cât şi pentru recuperatori, însă mai puţin profitabilă pentru români. Astfel, senatorii au votat un proiect de lege prin care vor să limiteze sumele percepute de recuperatori, astfel încât aceştia să nu mai poată să perceapă de la datornici mai mult de dublul sumei la care au cumpărat creanţa.

Acest proiect de lege a stârnit nemulţumiri, iar băncile susţin că românii nu îşi mai mai plăti intenţionat creditele, astfel încât să ajungă la mâna recuperatorilor şi să plătească mult mai puţin. Recuperatorii de credite spun chiar că această iniţiativă ar fi ilegală.

Vrei credit? Primeşti bonus o verificare la Fisc!

189289-6962225

E OFICIAL: SE DAU BANII! 8 MILIOANE de ROMÂNI i-ar putea PRIMI

E LEGE: TAXĂ OBLIGATORIE pentru TOATĂ ROMÂNIA!

În ultimii ani, acest tip de instituţii, ale recuperatorilor, s-au dezvoltat foarte mult, numărul lor dublându-se în ultimii ani, iar cifrele de afaceri ajung şi la 200 de milioane de lei.