Anatomia umană este încă un subiect tabu chiar și în lumea academică. Cercetătorii sunt uimiți de ce poate face corpul uman și de noile descoperiri făcute în legătură cu acesta.

Majoritatea oamenilor respiră doar pe o nară

O anomalie numită “ciclu nazal” afectează  aproximativ 80% din populația globului. Acest fenomen reprezintă de fapt respirația efectuată, aproape în totalitate, pe o singură nară. Ciclul nazal ține aproximativ 2 ore și jumătate, în care o singură nară va realiza 85% din respirație. Cercetătorii au concluzionat că această anomalie ne ajută să ne îmbunătățim simțul mirosului și previne apariția diverselor infecții nazale.

Oamenii clipesc de 15 ori pe minut

Majoritatea persoanelor clipește în jur de 15 ori pe minut, însă acest fenomen variază la fiecare individ. Oamenii clipesc mai des sau mai rar în funcție de activitatea pe care o desfășoară. Anumiți indivizi clipesc mai rar când citesc și mai des atunci când poartă o conversație, dar nu este o regulă care se aplică tuturor.

În gene trăiesc mii de organisme microscopice

Acarienii se găsesc în gene, nas și urechi și în porii unde există glandele sebacee. Există două tipuri de acarieni care trăiesc pe corpul uman Demodex folliculorum, care trăiesc în foliculul firului de păr și Demodex brevis, care se găsesc în glandele sebacee, relatează buzfeed.com.

Nu poți să înghiți și să respiri în același timp

Se pare că de-a lungul evoluției, omul și-a pierdut abilitatea de a înghiți și a respira în același timp. Alte animale nu întâmpină nici o problemă în a realiza aceste procese. Bebelușii pot să înghită și să respire în același timp, atunci când se află în burta mamei, dar pierd această abilitate odată ce se nasc.

Căscatul este contagios

Atunci când vezi pe cineva căscând, în mod automat vei simți nevoia să caști la rândul tău. Căscatul este un reflex întâlnit la oameni și la animale deopotrivă, bebelușii au fost observați căscând încă din pântece, iar acest fenomen este asociat cu oboseala și plictiseala. Nu există încă explicație acceptată în lumea științifică pentru care căscăm.