Deshidratarea este de vină pentru aspectul lipsit de viață al părului tău. Starea este agravată de ruperea constantă, decolorarea părului și vârfurile despicate. Rutina ta de styling poate înrăutăți situația, lăsându-te cu păr fragil și deteriorat, care s-ar putea să nu poată fi reparat. Trebuie să construiești o rutină de îngrijire a părului care să ajute firul să își recapete vitalitatea și strălucirea.

O rutină decentă a părului începe cu un șampon de calitate. Subestimăm importanța acestui instrument de curățare. O modă mai nouă este folosirea unui șampon uscat între spălări, mai degrabă decât să speli părul în fiecare zi. Cu toate acestea, unele dintre noi cedează dorinței de a ne scăpa de uleiul și mizeria adunate în păr.

Nivelul de umiditate al părului tău este subiectul principal atunci când discutăm despre părul uscat. Din cauză că umezeala a fost îndepărtată din firul de păr, acesta devine uscat. Șamponul este unul dintre cele mai importante produse pe care le vei folosi. Din păcate, pe lângă rolul de curățare a părului, acesta elimină uleiurile naturale ale firului. Fiecare șampon sau produs de îngrijire a părului are acest dezavantaj.

Care este atunci răspunsul pentru un păr hidratat?

Găsirea unui șampon cu elemente hidratante, este soluția. Acest tip de șampon protejează uleiul natural al părului în timp ce hidratează firele de păr. Există mai multe șampoane hidratante pe piață, dar puține pot oferi rezultatele pe care le cauți. Ele pot conține substanțe chimice dure, cum ar fi parabeni, sulfați sau alte ingrediente care vor usca părul. Atunci când alegi un șampon hidratant, ține cont de următorii factori:

            Reține de umiditatea și uleiurile naturale

Caută un șampon care conține mult ulei natural de semințe , o componentă esențială pentru hidratarea și înmuierea părului deteriorat. Uleiul de semințe echilibrează nivelul de umiditate al părului în timp ce hrănește șuvița de păr. Cu ajutorul unui astfel de produs te poți trezi cu părul bine îngrijit fiecare zi. Poti gasi aici acest tip de produs pe www.haircare.ro !

 

Crește elasticitatea părului

 

Ce este exact asta și de ce este crucial? Perioada de timp în care părul tău poate fi întins înainte de a reveni la starea anterioară este denumită elasticitate a părului. Părul tău este mai predispus la rupere și vârfuri despicate dacă are nu are flexibilitate suficientă. Un șampon hidratant pentru păr conține extracte de cereale naturale care mențin elasticitatea și întăresc firele de păr.

 

Descurcă ușor

 

Ingredientele naturale și amestecul fără sulfați și parabeni din șamponul hidratant oferă părului tău un finisaj moale. Pur și simplu poți descurca părul chiar dacă este uscat. De asemenea, puteți aplica un ser hidratant dacă vrei să îți descurci părul cât timp este încă umed. Pentru persoanele care au un tip de păr mai dur și încolăcit, acest lucru funcționează bine. De asemenea, aceste seruri îmbunătățesc instantaneu strălucirea.

 

Protecție împotriva daunelor produse de mediu înconjurător

 

Șamponul hidratant este esențial dacă părul tău a fost deteriorat de expunerea la soare puternic, vânturi umede sau răcoroase sau schimbări bruște de temperatură. Produsele pe bază de keratină protejează părul de elementele naturale și îl ajută să se mențină sănătos. În plus, ajută la păstrarea strălucirii inerente a părului.

 

Rehidratează firele uscate

 

Când vine vorba de reținerea apei, părul tău uscat este o divă dificilă. Conținutul de sulfat, parabeni și alcool din formula șamponului ar putea fi de vină. Șamponul hidratant pentru păr care conține extracte naturale din plante pot oferi părului tău un plus de hidratare. Produsele care nu includ sulfați, nu îți vor usca părul în timp ce îl speli. Umiditatea din păr este reținută de firele de păr.

 

Un șampon hidratant trebuie să hrănească părul și să îl facă ușor de aranjat și de manevrat. Dacă părul tău are probleme în menținerea unui nivel optim de hidratare, îți va pune piedici de fiecare dată când vei vrea să îl aranjezi, fie printr-o simplă periere sau cu ajutorul aparatelor de styling. Să nu mai spunem că orice tratament chimic, precum vopsirea îl vor deriva și mai mult de protecția naturală și îl vor usca. Ține cont de cele cinci motive pentru care ar trebui să folosești un șampon hidratant, iar părul tău își va recăpăta strălucirea și vitalitatea.