Igiena este cel mai sigur mod de a avea grijă de sănătatea ta, atunci când vine vorba de haine, însă există alte obiecte vestimentare care în secret sunt un pericol pentru tine. De cele mai multe ori, acestea sunt chiar articolele pe care îți să le porți cel mai des.

1.Blugii foarte strâmți

Blugii de tip skinny îți sufocă nervii picioarelor și reduc fluxul sanguin. Acest lucru poate cauza foarte grav mușchilor tăi, picioarele ți se vor umfla și vei avea o senzație neplăcută de amorțire. Deși aceste simptome pot părea un pic extreme, recent, o femeie de 35 de ani care purta în mod regulat blugi foarte strâmți și-a petrucut foarte mult timp în spital datorită acestui obicei, relatează revista pentru femei Marie Claire.

Atunci când porți haine foarte strâmte, materialele din care sunt confecționate hainele se freacă și se lipesc de pielea ta, ceea distruge bariera naturală a pielii care te protejează de infecții. Pe lângă toate acestea, hainele strâmte te fac să transpiri în exces ceea te face vurnerabilă la ifecții bacteriene.

2.Pijamalalele

Oamenii uită de pijamale, dar e foarte important să îți schimbi pijamalele la fel de des cum îți schimbi lenjeria intimă. Acest lucru se aplică mai ales persoanelor care nu poartă lenjerie intimă pe dedesubtul pijamalelor. Nu vrei să ai materiale murdare aproape de uretra ta, care pot duce la infecții. Cel mai bine este să porți pijamale curate în fiecare noapte.

3. Lenjeria intimă de tip Tanga

Dacă îți place să porți chiloți tanga, trebuie să fie foarte atentă atunci când transpiri. Din cauza acestor articole vestimentare poți să intri în contact cu viruși și bacterii, care duc la infecții în zona vaginală. Cel mai bine este să porți astfel de lenjerie intimă care să nu te strângă și care să nu te facă să transpiri în exces.

4. Costumul de baie

Bikini umezi sunt un loc ideal pentru bacterii. Materialele sintetice ajută să țină acea umezeală înr-un singur loc. Dacă ești predispusă la infecții, un costum de baie ud va crește acest risc cosiderabil. Nu trebuie să te panichezi. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la bălăceala relaxantă în piscină sau în mare, ci doar că trebuie să te schimbi imediat în haine uscate, după ce ai ieșit din apă.

5. Pantofii cu toc

Pe lângă riscul gravitațional de a cădea, dacă porți pantofi cu tocuri înalte chiar și de câteve ori pe săptămână, poate să îți cauzeze o slăbire treptată a mușchilor gleznei, care duce inevitabil la o rană mai gravă. Este recomandat să porți încălțăminte joasă și să recurgi la pantofi cu toc doar la ocazii speciale, dar să alegi o pereche mai comodă, pentru a nu-ți pune în pericol sănătatea.

6. Șlapii

Experții susțin că șlapii îți expun picioarele la bacterii, viruși și ciuperci care îți pot provoca infecții ale pielii și unghiilor, dar și degradarea sistemului imunitar. Pe lângă asta, șlapii îți dau dureri îngrozitoare în zona călcâiului, îți desfigurează degetele mari de la picioare și îți afectează postura, dându-ți dureri de spate insuportabile. Cel mai bine este să renunți la astfel de încălțări și să le folosești foarte rar, atunci când ieși din duș sau la plajă.