Când erai mai tânără, puteai să scapi de nişte kilograme în plus dacă ieşeai de câteva ori la alergat sau nu te mai atingeai de pâine o săptămână. La 40 de ani, dacă ai făcut rabat de la regim o zi, te îngraşi 10 kilograme, conform huffingtonpost.com.

2. Îţi dai seama ce vrei cu adevărat de la viaţă.

Dacă ai împlinit 40 de ani, treci peste crizele existenţiale. Ştii exact la ce eşti bună, ce îţi place, ce valori ai, cum vrei să trăieşti. După ce o viaţă întreagă te ţin trează întrebări despre scopul şi traiectoria ta în viaţă, la 40 de ani, ai o siguranţă pe care nu ţi-o puteai imagina vreodată. Nu te mai scuzi nici în faţa ta, nici în faţa altora, ştii ce îţi place, nu te mai îndoieşte de locul tău într-un grup

3. Ceva ciudat se întâmplă cu creierul tău.

Creierul care ţi-a fost de ajutor atât de mult timp începe să facă figuri. Nu mai ţii minte pe unde să o iei, te plimbi cu telefonul în mână în timp ce îţi cauţi telefonul. E ciudat pentru că acum, dacă ai copii, ei sunt la vârsta la care au nevoie de ajutorul tău. Mai ales dacă sunt la şcoală şi trebuie să îi ajuţi cu diverse teme la matematică sau română.

4. Devii mai rezistentă.

În tinereţe, aveai obiceiul să cauţi aprobarea altora, iar criticile şi conflictele te speriau. Acum, la 40 de ani, ai încredere suficientă în tine încât nu îţi mai pasă de ce cred alţii despre relaţiile tale, despre felul în care te porţi cu copiii tăi, despre cariera ta şi despre felul în care te îmbraci. Dacă nu le place, e ok, nu te mai deranjează.

5. Pielea ta se schimbă.

Când vezi o poză cu tine te gândeşti: “Lumina e oribilă. Şi unghiul e complet nepotrivit. Plus că umbra îmi face gâtul să pară ciudat”. Corpul tău se schimbi şi pielea se lasă, dar nu ai de ce să te sperii, se întâmplă cu toată lumea.

6. Înveţi ce e cu adevărat important.

Copiii, soţul tău, viaţa ta, astea contează cu adevărat. După 40 de ani,e  mai uşor să fii mulţumită cu ceea ce ai. Realizezi că nesiguranţa, gelozia şi faptul că te compari constant cu alţii