Conform sexologilor, nu e bine să fii mereu singur, dar nici să fii mereu într-o relaţie. De fapt, depinde de situaţia fiecăruia: de vârstă, istoria relaţiilor, sănătatea emoţională, înclinaţiile personale, potrivit huffingtonpost.com. Iată şase motive pentru care e mai bine să fii singur uneori.

1. Ai mai mare grijă de tine

Sexologii punctează că, în studiile de specialitate, s-a observat că nu e prea mare diferenţă între femeile singure şi cele căsătorite când vine vorba de sănătate. Ba chiar, în unele cazuri, cele singure au obţinut scoruri mai bune decât cele cu soţi. Mai mult, persoanele căsătorite tind să se îngraşe în primii patru ani de mariaj, de unde şi expresia “s-a neglijat”.

2. Eşti mai activ social

Unele studii arată că persoanele singure sunt mai dispuse să aibă relaţii sociale şi să socializeze decât persoanele căsătorite. În plus, conexiunile lor sociale sunt mai profunde.

3. Mănânci mai sănătos

Dacă eşti într-o relaţie nesănătoasă, toxică, abuzivă, nereuşită, dacă treci printr-o despărţire sau un divorţ, corpul şi mintea îţi sunt afectate. De aici, poţi să capeţi obiceiuri nesănătoase, printre care şi mâncatul alimentelor nu tocmai bune pentru tine.

4. Prieteniile durează mai mult

Poate că nu e ceva ce vrem, dar, când ne căsătorim, prieteniile nu mai sunt pe primul lor. Priorităţiile sunt partenerul şi familia, ceea ce e ok. Persoanele singure sunt mult mai pricepute în a forma şi menţine prietenii şi sunt prieteni mai buni. Dacă ai un grup de prieteni, e mult mai uşor să treci peste faptul că nu ai găsit  “alesul” sau “aleasa”.

5. Ai mai puţine datorii

Deşi banii nu trebuie să fie totul în viaţă, a avea datorii e foarte stresant. Şi se pare că persoanele singure au mai puţine datorii.

6. Înveţi să te descurci singur

Dacă eşti singur, ştii să te bucuri de propria-ţi companie şi de timpul petrecut cu propria persoană. Abilitatea de a exista de unul singur, independent de alţii, e una foarte importantă, iar cuplurile nu prea o au.