Fermentația mustului de struguri îi dă vinului un gust rafinat, care merge de minune cu anumite feluri de mâncare. Fie că îl preferi alb, roșu sau roze, oamenii de știință recomandă să îl consumi deoarece s-a dovedit că ajută la sănătate. Iată motivele pentru care ar trebui să bei mai mult vin:

1.Scade colesterolul

În cantități moderate, vinul ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge. Această băutură alcoolică ridică nivelul de HDL (high density lipoproteine n.r) adică lipoproteinele cu densitate mare, care transportă colesterolul în sânge și scade nivelul de LDL (low density lipoproteine), adică al lipoproteinele cu densitate mică, cunoscute și sub numele de „colesterol rău”.

2.Previne apariția cancerului

S-a dovedit că vinul roșu încetinește dezvoltarea celulelor canceroase, mai ales din anumite părți ale precum sânii și prostata, potrivit unui studiu efectuat la Universitate din Creta, Grecia, în anul 2000. Un antioxidant care se găsește în vin, numit resveratrol, încetinește dezvoltarea celulelor canceroase din ficat. Se pare că vinul roșu este un scut împotriva cancerului și previne chiar și apariția acestei boli în zona orală.

3.Scade riscul apariției osteoporozei

Dacă bei vin în cantități moderate îți scad șansele de a suferi de osteoporoză, care este o boală oasoasă ce apare  odată cu înaintarea în vârstă, din cauza nivelului scăzut de calciu. Se pare că vinul crește densitatea mineralelor din oase, atât pentru femei cât și pentru bărbați.