Unii americani care au cumpărat băuturi răcoritoare în ultimele zile au avut surpriza să găsească niște mesaje șocante sub capac.

“Ajut-mă, sunt prizonier în fabrica SoBe” – acesta este de sub capac citit de cei care au cumpărat sucurile produse de această farică, deținută de Pepsi.

Imaginile au fost postate pe rețelele de socializare de cumpărătorii bulversați. “Ce facem acum?”, s-au ăntrebat aceștia, fără să tie cum să interpreteze conținutul mesajelor.

În scurt timp, reprezentanții companiei au oferit și explicația: totul era o glumă. “Am vrut să aducem un zâmbet pe fețele clienților noștri”, au explicat oficialii, care și-au cerut scuze pentru neînțelegeri și au anunțat că vor elimina mesajele.

Mesajele “glumețe” au readus în discuție condițiile în care lucrează muncitorii din Asia, care produc bunuri pentru clienții din Occident.

Anul trecut, o scrisoare terifiantă trimisă de un muncitor din China a fost găsită într-o cutie cu decorațiuni de Halloween. Scrisoarea relata condițiile teribile de muncă: 7 zile din 7, 15 ore pe zi, într-un spațiu închis, păzit de gardieni sadici.