Averea milionarului Irinel Columbeanu (57 de ani) dispare bucăţică cu bucăţică. Afaceristul a pierdut  56 de terenuri din Ciolpani, care au devenit garanţie la Marfin Bank, banca de la care Columbeanu a luat un credit de 5,1 milioane de euro, pentru a-şi susţine afacerea cu „columbeanit”, lansată în 2007.

Cum cimentul nu a avut succesul scontat, Irinel s-a văzut în imposibilitatea de a-şi mai plăti ratele la bancă, iar datoria a urcat, cu tot cu penalităţi, la 7 milioane de euro. Banca a încercat să-i iainclusiv casa de la Izvorani, însă se pare că ”palatul” a trecut de mult în proprietatea tatălui său.

Columbeanu senior (89 de ani) nu a stat impasibil nici în privinţa valoroaselor terenuri. A pornit un război în instanţă, sperând să salveze pământurile de la executarea silită, şi l-a chemat la tribunal inclusiv pe fiul său. După mai multe termene de judecată, magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au dat marţi verdictul. Au respins, ca ”lipsită de interes”, contestaţia făcută de tatăl său, aşa că Irinel nu-şi va vedea terenurile înapoi. Şi asta nu e singura problemă cu care se confruntă acum afaceristul de la Izvorani. El aşteaptă o nouă decizie a judecătorilor, după ce a contestat în vară o altă hotărâre nefavorabilă pe plan financiar. Tribunalul Bucureşti a anulat un contract de vânzare-cumpărare, din 6 martie 2006, şi l-a  obligat pe Irinel să restituie unei societăţi comerciale sumele de 292.320 RON şi 333.160 RON, reprezentând valoarea obiectului contractului.

Aşa că Irinel Columbeanu îşi pune toate speranţele în câştigarea recursului pe care l-a făcut, pentru că altfel vrea, nu vrea, are sau nu are, va trebui să dea în total peste 6 miliarde de lei vechi.  Contactat telefonic, afaceristul nu a vrut să facă nici un comentariu pe seama acestor probleme. ”Nu vorbesc despre aceste lucruri, las avocaţii să-şi facă treaba”, s-a rezumat acesta să spună.

Și-a salvat statuia din mâinile executorilor

La începutul primăverii, Irinel Columbeanu a scos la vânzare unul dintre cele mai importante obiecte de artă care i-a împodobit casa de la Izvorani vreme de 15 ani. Este vorba despre sculptura intitulată ”Echilibru”, realizată de Sabin Bălașa și inspirată de chipul Monicăi Gabor. Aceasta a fost scoasă la licitație pe 24 martie, cu un preț de pornire de 80.000 de euro, lucrarea fiind estimată la suma de 150.000 de euro. Atunci, sculptura a fost retrasă pe loc de la licitație, după ce băncile au cerut să fie pus sechestru pe ea din cauza datoriilor. Din fericire pentru Columbeanu, statuia a fost salvată, pentru că e pe numele seniorului.

click

Related

comments