Cinci mituri despre organismul femeilor care sunt încă prezente în societatea modernă:

1. Un medic poate recunoaște dacă o femeie este sau nu virgină

Chiar dacă ar folosi o lupă capabilă să mărească imaginea de 10 ori, medicii nu pot stabili cu precizie dacă o femeie este virgină sau activă din punct de vedere sexual, conform câtorva studii. Stabilirea virginității sau începerii vieții sexuale nu ține de identificarea unei eventuale perforări a himenului pentru că întotdeauna există un orificiu în himen.

“Unii oameni cred că himenul sigilează vaginul până la pierderea virginității, dar acest lucru nu este adevărat”, susține Rachel Vreeman de la Universitatea din Indiana, coautoarea cărții “Don’t Swallow Your Gum”. În cazurile foarte rare în care himenul nu este perforat, sângele menstrual se acumulează în uter, putând provoca grave probleme de sănătate, a explicat ea.

CITESTE SI:

MITURI despre trupul FEMEILOR pe care societatea modernă le perpetuează

Cea mai întâlnită fantezie şi cum poate afecta relaţia de cuplu: 98% dintre bărbaţi şi 80% dintre femei se gândesc la astfel de scene

Ce spune poziţia de somn despre relaţia unui cuplu. Semnele care arată o iubire sinceră

2. Antibioticele pot anula efectul pilulelor contraceptive

“Există chiar și mulți medici care cred în acest mit”, susține Aaron Carroll, de la aceeași universitate, cel de-al doilea autor al cărții “Don’t Swallow Your Gum”. Indiferent de alte variabile, pilulele contraceptive pot să dea greș în 1% din cazuri — rată de eșec care rămâne neschimbată indiferent dacă o femeie ia sau nu antibiotice și indiferent de tipul acestora.

O posibilă excepție ar fi rifampin, un antibiotic prescris împotriva tuberculozei. Conform studiilor clinice, rifampinul reduce nivelul hormonilor antisarcină stimulați de pilulele anticoncepționale, dar nu este încă clar dacă efectul său este suficient de pregnant pentru a mări riscul de sarcină.

3. Femeile și bărbații au nevoie în mod egal de somn

Un studiu realizat în 200, pe un eșantion de peste 6.000 de persoane, la Universitatea din Warwick, Marea Britanie, ajungea la concluzia că femeile care dorm cinci ore sau mai puțin pe noapte, întâmpină un risc dublu de a suferi de hipertensiune prin comparație cu femeile care dorm cel puțin 7 ore în fiecare noapte. În rândul bărbaților nu a fost identificată o relație similară. De aici rezultă că femeile au mai multă nevoie de un somn odihnitor de cel puțin 7 ore pe noapte decât au bărbații.

4. Menopauza duce la scăderea drastică a libidoului

Un studiu detaliat asupra obiceiurilor sexuale din Statele Unite, coordonat în 1994 de sociologul Edward Laumann de la Universitatea din Chicago, ajungea la concluzia că aproximativ jumătate dintre femeile între 50 și 59 de ani întrețineau relații sexuale de mai multe ori pe lună, ceea ce implică faptul că nu există nicio legătură directă între menopauză și libidou.

VEZI SI: 

Monogamia în serie va înlocui treptat căsnicia. Ce presupune noul tip de relaţie?

Cum scăpăm de inhibiţii, timiditate şi de sensibilitatea exagerată la criticile celor din jur

Câte cupluri fac amor de mai multe ori pe zi şi de câte ori pe lună apar certurile între parteneri

5. O femeie nu poate rămâne însărcinată în timpul menstruației

Deși există o probabilitate redusă ca o femeie să rămână însărcinată în timp ce se află la menstruație, “atunci când este vorba de sarcină nimic nu este imposibil”, conform lui Aaron Carroll de la Universitatea din Indiana. Odată ce lichidul seminal a pătruns în organismul femeii, spermatozoizii pot aștepta chiar și o săptămână oportunitatea apariției unui ovul. Ovulația se poate produce la puțin timp după sau chiar în perioada de sângerare a ciclului menstrual, deschizând oportunitatea fecundării în cazul întreținerii de relații sexuale neprotejate. Metoda contraceptivă a calendarului este cea mai failibilă dintre toate, iar partenerii care o practică ajung deseori să poarte denumirea generică de părinți.

obiectiv.info