In lumea fabuloasa a machiajului, toti discuta despre cat este de important sa ai la indemana produse si instrumente perfecte pentru realizarea unui look desavarsit. Cel mai probabil, auzi mereu din partea make-up artistilor si a bloggerilor despre tot felul de pensule machiaj, care au o multime de intrebuintari.

Insa, un incepator poate sa devina confuz in fata unui numar atat de mare de accesorii pentru machiaj existente pe piata. Pana la urma, cine poate stapani la perfectie arta machiajului cu atat de multe produse? Descopera, asadar, care sunt cele mai utilizate tipuri de pensule machiaj si elimina orice fel de confuzie!

Pensule pentru fondul de ten

Exista o serie intreaga de ustensile folosite pentru machiajul fetei, care au diverse forme si dimensiuni. Cum le recunosti pe cele potrivite? Pensulele folosite pentru aplicarea fondului de ten sunt destul de late si au perii desi.

Acestea pot avea cupola in diferite forme, fie usor rotunjita, fie plata, ea fiind realizata din fibre elastice, pentru favorizarea aplicarii cu usurinta a produsului. Foloseste acest tip de pensule de machiaj atunci cand vrei sa incerci cel mai bun fond de ten.

Pensule pentru pudra

Pensulele folosite la aplicarea pudrei sunt accesorii mari si pufoase, de obicei cu un varf usor rotunjit. Acestea sunt utile pentru orice produs pe baza de pudra, aplicabil pe fata. Totusi, cel mai important scop al acestei pensule machiaj ramane indeplinirea etapei de finisare, in care trebuie sa-ti finisezi machiajul cu ajutorul unei pudre. O poti folosi si pentru aplicarea fardului de obraz si a bronzerului, in zona pometilor si a tamplelor.

Pensule Kabuki

Pensulele Kabuki sunt mari si au perii rotunjiti si extrem de desi. Acestea sunt considerate accesorii foarte versatile, care pot fi folosite pentru aplicarea pudrei compacte sau bronzante. Cand aplici produsele, este important sa realizezi miscari circulare pe fata, pentru a oferi un finisaj complet si impecabil.

Pensule pentru fardul de obraz

Acestea sunt pensule pufoase si conice, usor mai mici decat alte acesorii folosite pentru aplicarea produselor pe baza de pudra. Sunt extrem de utile pentru aplicarea precisa a fardului de obraz si amestecarea cat mai discreta a acestuia. Inainte de aplicarea produsului, asigura-te ca ai scapat de excesul ramas pe perii pensulei. Aplica fardul pe obraji prin miscari circulare si fine.

Pensule pentru contur

Acest tip de pensule de machiaj sunt usor pufoase si au varful taiat in unghi. Astfel de pensule sunt utilizate la aplicarea produselor bronzante pe baza de pulbere sau a oricarui produs folosit pentru conturarea structurii fetei. Produsele se aplica prin miscari liniare si usoare sub pometi, inspre tample si sub maxilar, pentru a defini cat mai bine fata.

Pensule evantai

Daca erai curioasa la ce folosesc pensulele in forma de evantai, cu peri lungi, iata raspunsul. Profesionistii le utilizeaza pentru curatarea excesului de pulbere sau de fard de ochi care poate sa cada sub ochi sau pe pometi. De asemenea, se pot utiliza pentru aplicarea iluminatorului de-a lungul pometilor, prin miscari liniare, inainte si inapoi.