Alegerile cantitative trebuie cântările în prealabil de fiecare dată. Așa nu riști niciodată să faci achiziții de proastă calitate, implicit nu riști bugetul alocat pentru achiziția în cauză. Astăzi vei afla informații despre peleți, combustibil solid la tot mai mare căutare în ultimul timp. Există criterii care fac diferența între peleții de calitate superioară și cei de calitate precară, criterii pe care tu trebuie să le știi.
Mai mult, trebuie să știi că achizițiile de acest gen pot fi făcute și din mediul online. Vei regăsi mai jos în articol magazinul din cadrul căruia poți face achiziția.
Câte tipuri de peleți există și care tip este mai convenabil?
Peleții, în funcție de lemnul din care sunt creați, se împart în două tipuri:
- peleți din rumeguș de rășinoase;
- peleți din rumeguș de foioase.
Care este mai convenabil? Peleții din rumeguș de foioase sunt peleti obținuți din lemn de stejar, fag, carpen, salcâm sau tei și nu numai. Peleții din rumeguș de foioase sunt cei obținut din rumeguș de pin, brad, molid sau tisă.
Atenție! În compoziția peleților din rumeguș de foioase vei găsi într-un procent mic lemn. Rolul său este de a lega întreaga compoziție.
Recomandat îți este să achiziționezi peleți din rumeguș de rășinoase. O poți face de la Tomibena, folosindu-te de magazinul lor online – tomibena.ro. Cei disponibili pe site au o umiditate între 8 și 10%, iar asta înseamnă o putere calorică de aproximativ 4200 kcal/kg.
Clasele de calitate ale peleților – ține cont întotdeauna de ele
Un alt criteriu de departajare între peleți este clasa de calitate a acestora. Vorbim în acest caz de trei clase.
- Clasa de calitate A1
În această clasă de calitate intră peleții cei mai buni, cei care produc o cantitate foarte mică de cenușă și au cel mai înalt nivel al puterii calorice.
- Clasa de calitate A2
În clasa de calitate A2 regăsim peleții folosiți de cele mai multe ori în scop industrial, unde arderile sunt mai mari, iar cantitatea de cenușă începe să crească.
- Clasa de calitate B
Clasa de calitate B cuprinde peleții care produc cea mai mare cantitate de cenușă de pe urma arderii.
Având în față aceste 3 clasificări, categoric peleții regăsiți în clasa de calitate A1 sunt cei mai buni. Îi poți achiziționa de la Tomibena. Aceștia nu produc o cantitate prea mare de cenușă, dar nici fum de pe urma arderii.
În plus, cenușa pe care aceștia o produc poate fi folosită ca îngrășământ natural.
Cum verifici calitatea peleților?
Există două metode prin intermediul cărora poți verifică calitatea peleților. Prima metodă: aruncă peleții de la o distanță mică, de un metru sau doi. Dacă aceștia se sparg înseamnă că densitatea lor este mică, deci nu au o capacitate calorică mare.
Cea de-a doua metodă este să îi introduci într-un vas cu apă, iar dacă ajung la fundul vasului înseamnă că sunt de calitate precară.
Nu uita de recomandarea primită anterior – Tomibena. Aici găsești peleți din rumeguș de rășinoase de calitate austriacă!