workers_88921000-4583813Viitorul cod fiscal pare-cel putin la o prima evaluare-mai exigent decat actuala legislatie fiscala in ceea ce priveste stabilirea rezidentei fiscale a persoanele fizice din Romania, care se deplaseaza in strainatate pentru o perioada mai mare de 6 luni. Astfel, se reglementeaza situatiile de impozitare pentru un cetatean roman care, desi are domiciliul in tara, faptic acesta locuieste de facto si realizeaza venituri in alte state. La fel de importanta este si situatia persoanelor straine care sosesc in Romania si indeplinesc conditiile de asimilare a rezidentei fiscale in tara noastra.

bani_41559900-9511770Începând din luna septembrie, ING Bank devine prima bancă ce oferă creditul de nevoi personale pe loc și fără adeverinţă de salariu.

anaf_poza_buna_81401300-1747715

Un om de afaceri, din Pitești, s-a spânzurat după ce firma lui a fost controlată de inspectorii ANAF. Acesta a lăsat un bilet de adio în care a scris că nu este un infractor.

Afacerile prospere ale lui Smiley au atras atentia Fiscului, care a si inceput sa ia la puricat firmele cantaretului.

Şeful Direcţiei Generale Antifraudă din cadrul ANAF, Romeo Florin Nicolae, este urmărit penal pentru trafic de influenţă. El ar fi pretins 5.000 de euro de la un om de afaceri, în 2010, pe când era consilier superior al ANAF, pentru a se asigura că o decizie de impunere de plată este rezolvată în favoarea firmei respective.

Un raport de inspecţie al ANAF a descoperit la Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi că există iregularităţi în valoare totală de peste 5 milioane de lei. Aceste iregularităţi constă în principal în TVA dedus greşit, precum şi în impozite pe profit calculate eronat.

Aproape 8.000 de români au ajuns pe lista neagră a Fiscului, fiind declaraţi suspecţi şi încadraţi în categoria persoanelor cu „risc fiscal ridicat” şi vor ajunge să le dea explicaţii inspectorilor ANAF şi să justifice diferenţele dintre venituri şi cheltuieli.

În premieră pentru sistemul fiscal din România, o Administraţie Judeţeană a Finanţelor Publice a început să ceară insolvenţa asociaţiilor de proprietari pentru a-şi recupera creanţe ce provin din neplata impozitelor pe salarii şi a contribuţiilor sociale. La Botoşani, Administraţia Financiară a solicitat insolvenţa a şase asociaţii.

ANAF a blocat conturile TVR şi RATB!