Anvelopele ieftine sunt cele mai cautate, dar câţi şoferi ştiu care este diferenţa dintre o marcă premium şi una de buget sau cine produce anvelopa respectivă.

Şoferii din România sunt obligaţi din 2011 să aibă maşinile dotate cu anvelope de iarnă atunci când circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Aşadar, utilizarea cauciucurilor de iarnă nu este condiţionată de o anumită perioadă de timp, ci doar de starea carosabilului. Cele mai populare anvelope sunt evident cele mai ieftine, dar care este diferenţa dintre o marcă premium precum Continental şi una de buget precum Barum.

În primul rând ambele sunt fabricate de nemţii de la Continental, care au o fabrică şi în România, la Timişoara.

COD RUTIER: Amendă uriaşă pentru cei care fac gesturi obscene la volan

Numărul şoferilor amendaţi pentru lipsa rovinietei a crescut de peste patru ori

A plătit amenda cu 11.000 de monede

“Noi folosim pentru toate anvelopele compuşi de înaltă performanţă, iar designul anvelopelor, profilul căii de rulare şi construcţia, toate sunt făcute după standarde moderne şi performante, potrivit lui Sorin Samonid”, director general al Continental Anvelope Timişoara

“Diferenţele dintre anvelope sunt date în principal de utilizatorul final.  Anvelopele premium sunt create pentru automobile capabile să atingă viteze mari, iar cele de buget pentru performanţe mai slabe. Indicele de viteză este cu totul diferit. Aici sunt diferenţele”, a precizat Samonid.

În cazul în care circulaţi fără anvelope de iarnă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, riscaţi să rămâneţi fără certificatul de inmatriculare, dar şi să plătiţi o amendă din clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 de puncte-amendă).
Continuare…

Related

comments