Fata spune că a obervat în câteva fotografii făcute de bunica ei la mormântului lui Aesenie Boca nişte siluete bizare, venite din altă lume.

“Acum o luna, mai exact 14-5-2015, bunica mea impreuna cu prietena ei au mers la mormantul lui Arsenie Boca. Acestea au facut cateva fotografii pe care le-am primit si eu recent. Cand m-am uitat mai atent pe aceste poze, am observat niste siluete ciudate, care pareau din alta lume, langa mormant. Daca dati zoom pe ele veti observa ca in prim plan apar o femeie cu un copil imbracati in haine din trecut. În spatele lor mai apar si alte umbre. De asemenea, in cea de-a doua poza, copilul o tine pe femeie de mana, lucru care nu apare in prima fotografie. In ultima poza, aceste siluete ciudate nu mai apar. Nu sunt specialist in fotografie, dar pozele sunt reale, dat fiind faptul ca bunica mea si prietena ei nu se pricep in a folosi tehnologia. Dumneavoastra ce credeti?”, a scris cititoarea.

Vă reamintim că mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, a fost profanat în noaptea de vineri spre sâmbătă de un bărbat de 45 de ani, din județul Maramureș, acesta fiind reținut de polițiștii din orașul Hațeg.

După ce au auzit ştirea, mii de oameni au venit ingroziţi să se inchine la mormântul lui Arsenie Boca.

În jurul orei 23.00, un apel de urgenţă la 112 anunţa că cineva sapă la mormântul lui Arsenie Boca şi că ceva necurat se întâmplă. Poliţiştii şi jandarmii au sosit rapid la faţa locului, însă făptaşul a reuşit să dispară în noapte. Omul reuşise să sape o groapă de aproximativ 50 de centimetri.

Profanatorul care a vrut să-l dezgroape pe Arsenie Boca a fost reţinut de poliţie. El este un bărbat de 45 de ani, şi a declarat că a vrut să desfacă mormântul ca să vadă dacă Arsenie Boca e cu adevărat sfânt. Bărbatul a fost văzut de măicuţe după ce deopertase mormântul, şi căutat apoi timp de şapte ore în pădurea de lângă mânăstire.

“Personalul bisericii a sesizat poliţia că un bărbat se află în zona mormântului părintelului Arsenie Boca. O echipă s-a deplasat la faţa locului şi a constatat că sesizarea se confirmă. În apropierea mănăstirii a fost identificat şi prezumtivul autor. Este vorba de un bărbat de 45 de ani din judeţul Maramureş. Suspectul este în sediul poliţiei oraşului Haţeg unde este audiat pentru fapta comisă. S-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de morminte. Poliţiştii investighează pentru a stabili cu exactitate împrejurările, circumstanţele şi motivele care l-au determinat pe suspect să comită această faptă. Vorbim despre o infracţiune prevăzută cu închisoare de până la 2 ani. Urmează a se stabili dacă a avut dispernământ în momentul comiterii faptei”, a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara.

Oamenii legii spun că bărbatul are antecedente.

În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de morminte.

Polițiștii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hațeg, pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a fost comisă fapta. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă de doi ani de închisoare.

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei și Hunedoarei, părintele Gabriel Miricescu, a spus că este “regretabil” gestul bărbatului care a profanat mormântul părintelui Arsenie Boca.

“Este regretabil că se întâmplă lucruri de felul acesta. Cu siguranță, cine are evlavie la părintele Arsenie nu ar trebui să se poarte în felul acesta. Ar trebui să ne purtăm cu bună cuviință la mormântul părintelui Arsenie, suntem într-un loc sfânt, un loc special. Nu întâmplător vin atâția oameni să se închine la mormântul părintelui Arsenie. Oamenii aceștia sunt mânați de o anumită trăire lăuntrică și sigur se manifestă ca atare”, a spus părintele Miricescu, menționând că incidentul de la mormânt este un caz izolat.

Reprezentantul Episcopiei Devei și Hunedoarei a explicat că fapta bărbatului din Maramureș s-a produs într-un timp scurt, de un sfert de oră, acesta fiind surprins, în timpul rondului obișnuit efectuat vineri noaptea, de personalul care are grijă de Mănăstirea Prislop și, implicit, de mormântul părintelui Arsenie Boca.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că, în urmă cu câteva luni, s-a luat decizia ca locul în care se află mormântul părintelui  Arsenie Boca să fie protejat cu o construcție din lemn, realizată sub forma unui baldachin.

“Peste zi va fi deschis pelerinilor care vin la mănăstire și doresc să meargă la mormântul părintelui Arsenie Boca, dar noaptea se va închide. Va fi o construcție din lemn care se va încadra în peisaj”, a explicat părintele Gabriel Miricescu.

“Sperăm să nu se mai întâmple astfel de cazuri, oamenii să vină cu dragoste și să aibă un comportament adecvat atunci când se apropie de o sfântă mănăstire. Să lăsăm ale noastre la poartă și să încercăm să ne încărcăm duhovnicește”, a conchis reprezentantul Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Arsenie Boca a fost unul din cei mai mari duhovnici ai României. A fost arestat, torturat de fosta Securitate și alungat de la mănăstire, pentru convingerile religioase. A lăsat mai multe profeții, unele chiar pe zidurile Bisericii Drăgănescu, pe care a pictat-o. A murit pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia şi a fost înmormântat la Prislop.

sursa