11995289_10207333224793036_2009064223_o_74452300-7225265Grupul american Apple Inc a anunţat, luni, că în primul weekend după lansarea noilor versiuni ale telefoanelor iPhone a vândut peste 13 milioane de exemplare de iPhone 6S şi 6S Plus, depăşind recordul înregistrat după ce a pus în vânzare precedentele versiuni, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Anul trecut, când a dezvăluit modelele iPhone 6 şi 6 Plus, Apple a vândut 10 milioane de exemplare în primul weekend de la lansare, însă atunci grupul american a decis să amâne lansarea iPhone 6 şi 6 Plus pe piaţa din China deoarece a aşteptat să primească aprobarea autorităţilor de reglementare.

Vânzările de iPhone 6s şi iPhone 6s Plus au fost fenomenale, devansând precedentele recorduri de vânzări înregistrate în primul weekend din istoria Apple’, a declarat directorul general Tim Cook.

Cum este corect si sanatos sa incarcam bateria telefonului. Expertii doboara un mit celebru

De ce sa nu folosesti telefonul cand esti intr-o benzinarie

Află dacă ai telefonul supravegheat: cinci metode simple

Primul val de ţări pentru care iPhone 6s şi iPhone 6s Plus sunt disponibile oficial pentru precomenzi este format din SUA, Australia, Marea Britanie, Canada, China, Franţa, Germania, Hong Kong, Japonia. Smartphone-urile iPhone 6s şi iPhone 6s Plus, noile vârfuri de gamă ale Apple, vor ajunge în România, prin intermediul QuickMobile, începând cu 30 septembrie, la doar 5 zile de la lansarea oficială în SUA.

Smartphone-urile iPhone 6s şi iPhone 6s Plus au păstrat dimensiunile şi rezoluţiile display-ului – 4,7 inch, respectiv 5,5 inch -, însă vin cu multiple îmbunătăţiri. Camera principală are acum 12 megapixeli, oferind o redare a culorilor mai bună, chiar şi în condiţii de luminozitate slabă. De asemenea, poate filma la rezoluţie 4K. Camera frontală are 5 megapixeli, o veste foarte bună pentru cei care sunt pasionaţi de fotografii selfie, oferind posibilitatea de a folosi display-ul pe post de bliţ.

Smartphone-urile sunt cu 70% mai rapide, iar performanţa grafică aproape că s-a dublat faţă de generaţia anterioară, datorită tehnologiei 3D Touch, care oferă acces la diverse meniuri, permite previzualizarea e-mail-urilor şi aduce jocurile la un nivel superior.

economica.net