O camera bine luminata este placuta. Pentru a profita la maximum de lumina zilei, plasati zona de joaca sau biroul langa fereastra. Patul, pe de alta parte, nu are nevoie sa foloseasca atat de multa lumina naturala si poate fi amplasat mai departe. Dispunerea prizelor electrice in camera poate ghida, de asemenea, aspectul dormitorului. Astfel, biroul sau patul pot fi langa o priza electrica. Vezi pe reberic.ro birou de scris pentru copii .

Siguranta pe primul loc mai ales in camera celui mic

Copiii tind sa-si doreasca sa se catere pe mobila, de exemplu pentru a lua ceva care nu le este la indemana. Pentru a evita orice accident, este important sa fixati mobilierul de pereti extrem de fix. La fel, este esential sa alegeti un mobilier robust, care sa nu cedeze sub greutatea copilului. Cat despre prizele electrice, idealul este ca acestea sa fie inalte, la 1,50m de sol. Daca in incapere sunt deja prezente prize electrice, este de preferat utilizarea capacelor de priza. Te poti inspira de la reberic pentru a alege cele mai sigure piese de mobilier.

Organizati depozitarea

Podeaua camerei unui copil poate deveni rapid plina de jucarii. Pentru a evita acest lucru, puteti oferi cosuri de depozitare pentru copilul dumneavoastra. Dedicand cate un cos fiecarei activitati (constructii, animale de plus, animale, masini etc.) si asigurandu-se ca pubele sunt accesibile, copilul poate chiar sa participe la igienizare si sa invete organizare. Si daca inca nu aveti suficient pentru a umple cosurile de depozitare, cu absolut toate jucariile de care are nevoie cel mic ca sa se simta bine in camera lui. Un dulap sau un cuier poate fi folosit pentru depozitarea hainelor si depozitarea echipamentelor pe care copilul nu le foloseste sau nu le mai foloseste, precum si a ceea ce nu este foarte estetic. Un dulap inchis da si impresia unei incaperi ordonate.

Optimizati spatiile

Pentru a elibera spatiu, idealul este sa concentrezi spatiul de depozitare pe un singur perete. Dar asta poate sa nu fie suficient. In acest caz, depozitul poate gazdui si alte parti ale dormitorului. Daca dormitorul este la mansarda, sub peretele inclinat poate fi montat un dulap inchis. Un pat inalt poate economisi spatiu. Acest spatiu poate fi dedicat depozitarii (pat cu sertare) sau jocurilor (pat mansardat).

Pentru a delimita zona de joaca, folositi un covoras. De asemenea, va aduce confort si o latura calda camerei. Si pentru a pastra spatiul curat, iata sfaturile noastre pentru curatarea eficienta a covorului. ei aplica pe covoare si pastreaza un spatiu sanatos! Alegerea patului potrivit Copiii cresc repede, iar patul lor devine rapid prea mic! Asa ca ne putem intreba: ce pat sa aleg pentru copilul meu? Exista paturi progresive, care pot urmari copilul de la nastere pana la scoala primara.

Pana la 6 pana la 8 ani, va recomandam un pat de inaltime medie (in jur de 1,30 m). De la aceasta varsta este posibil sa ii oferi copilului un pat mansardat, care va avea apoi propriul cocon. In rest, un pat cu sertar este de asemenea in regula, si este mai usor de accesat cand vine vorba de schimbarea asternutului sau de a face patul.