a41f726b0559175b7a1a1a_51145900-5388214Austria va trebui să aloce până în anul 2019 circa 12,3 miliarde de euro pentru întreţinerea şi integrarea refugiaţilor, se arată într-un raport întocmit de guvernul de la Viena şi prezentat de postul public ORF, preluat miercuri de agenţia EFE.

Conform documentului, se estimează că până la sfârşitul acestui an vor prezenta cereri de azil în Austria circa 85.000 de imigranţi, iar anul viitor alţi 130.000, dar dintre toţi aceştia doar aproximativ 50.000 ar urma să primească un răspuns favorabil, scrie Agerpres.

În luna septembrie au intrat pe teritoriul austriac aproape 200.000 de refugiaţi, care anterior au traversat Ungaria, dar numai 8.000 dintre ei au cerut azil autorităţilor de la Viena, ceilalţi continuându-şi călătoria către Germania. Şi pentru luna august numărul cererilor de azil primite de guvernul austriac se cifrează tot la aproximativ 8.000.

Sute de terorişti sunt deja cetăţeni europeni

Rusia a bombardat Siria! Atacul s-a soldat cu 27 de morți

A început al treilea RĂZBOI MONDIAL: Trebuie să luptaţi împotriva jihadiştilor din Statul Islamic, aceşti IMPOSTORI ai ISLAMULUI care acţionează la nivel mondial

Potrivit documentului citat, numai întreţinerea refugiaţilor (cazare şi hrană) va costa guvernul austriac anul viitor circa 420 de milioane de euro, alte 145 de milioane urmând să fie alocate pentru măsurile de integrare, cum ar fi cursurile de limba germană sau programele de pregătire profesională.

Postul ORF a remarcat faptul că până în prezent guvernul austriac a încercat să minimalizeze impactul economic rezultat în urma sosirii masive a imigranţilor, mai ales ţinând cont de faptul că acest aflux a condus şi la o creştere a popularităţii partidului de extremă-dreapta FPO. Cu un discurs ostil refugiaţilor, această formaţiune a obţinut duminică 31% din voturi la alegerile regionale din statul federal Austria Superioară, procent dublu faţă de cel de la scrutinul din 2009.

Problema refugiaţilor domină şi campania electorală pentru alegerile regionale de la Viena, scrutin ce va avea loc pe 11 octombrie. Partidul social-democrat SPO guvernează capitala austriacă de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, dar ultimele sondaje arată că FPO depăşeşte 30% în intenţiile de vot, fiind cu numai câteva puncte procentuale în urma social-democraţilor.
economica.net

Related

comments