Veste proastă pentru artiştii din România. Averile le sunt luate la puricat de inspectorii ANAF, care sunt cu ochii pe conturi, pe tranzacţiile încheiate, dar şi pe casele şi maşinile de lux pe care mulţi dintre ei le au. În jur de 60 de angajaţi de la Fisc, de la Departamentul Persoane Fizice cu Risc Fiscal, au fost selectaţi să urmărească şi să verifice orice are legătură cu marile averi. Procesul a început din februarie, au fost controlate 313 persoane, iar până acum au stabilit că 220 dintre ele au o mare problemă.

Surse din cadrul ANAF spun că printre cei verificaţi se află şi Marcel Pavel (55 de ani), unul dintre cei mai bine plătiţi artişti. Onorariul lui este de 3.000 de euro pe concert, bani mulţi, cu care-şi permite să ducă o viaţă de lux, după 15 ani de carieră. Artistul locuieşte într-o vilă superbă, aflată în cartierul Băneasa, din Capitală. Are subsol, două etaje şi mansardă şi este mobilată după ultima fiţă. Totodată, Marcel Pavel conduce o Toyota Land Cruiser, care costă aproximativ 50.000 de euro. Suficient pentru ca Fiscul să-i ia urma şi să-l încadreze în lotul de 300 de români cu averi suspecte, verificaţi cu prioritate.

Acum, se compară declaraţia oficială de venituri, pe care artistul a depus-o, cu ce s-a găsit în conturile sale. ”Nu mă tem că sunt controlat. Spre deosebire de alţii, cânt doar pe factură. Oricum, nu m-a anunţat nimeni că sunt controlat”, a declarat, pentru Click!, Marcel Pavel.

În cazul în care se vor găsi nereguli, inspectorii vor aplica un impozit de 16% pe averea nedeclarată şi se poate ajunge şi la deschiderea unui dosar penal. În plus, el va fi chemat la sediul ANAF ca să explice o eventuală neconcordanţă. «Cu toţii vor trebui, mai devreme sau mai târziu, să facă dovada fiscalizării veniturilor cu care şi-au construit averile“, a declarat, recent, preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu. Se pare că Fiscul a pus ochii şi pe cămătari, miliardari de top, dar şi politicieni.

Tu le ştii doar numele de scenă. Cum au fost BOTEZATE vedetele din România? Steliana, Angelica… FOTO

Leşini de râs! Gluma asta despre manelişti a devenit virală pe Facebook

Care este cel mai mare regret al lui Gabriel Dorobanţu! Nu a vorbit niciodată despre asta

Şi maneliştii se află în vizorul celor de la ANAF

Florin Salam, Adi Minune, Vali Vijelie şi Nicolae Guţă sunt şi ei în vizorul inspectorilor fiscali. Averile le sunt controlate, mai ales că fiecare s-a lăudat, de-a lungul timpului, cu banii mulţi pe care-i câştigau la petrecerile private. Imaginile cu munţii de euro care se aruncau pe ei sunt de notorietate. Cu toţii conduc bolizi de lux, locuiesc în adevărare palate (mai puţin Vijelie, care stă într-un apartament) şi se îmbracă de la celebre case de modă. Potrivit ANAF, peste 100 de persoane fizice din cele 313 selectate în primă fază pentru verificarea fiscală au de justificat sume cuprinse între 1 şi 5 milioane lei, 48 de persoane au fost găsite cu diferenţe nedeclarate de 5-10 milioane lei, 35 de persoane cu 10-20 milioane lei, iar 18 contribuabili trebuie să justifice sume de peste 20 milioane lei.