Ion si Gheorghe au fiecare o stana de oi, unul pe un munte, celalalt pe altul. Intr-o zi vine Ion la Gheorghe: – As vrea sa te invit la o petrecere pe care o dau maine seara. – OK, zice Gheorghe. Am sa vin, ca n-am vazut picior de om de 6 luni. – Dar sa stiti ca la noi se bea din greu, zice Ion. – Tin la bautura, nu va faceti probleme. – Dar trebuie sa te previn ca dupa ce se bea se mai isca si cate o bataie…. – Nici o problema, zice Gheorghe, pot sa-mi port singur de grija. – Era sa uit, zice Ion, la finalul petrecerilor se lasa cu partide de sex nebun… – Ooooo, atunci chiar am sa vin, zice Gheorghe, ca doar sunt singur de 6 luni. – Atunci sa vii, te astept ! – Cum sa vin imbracat la petrecere ?

– Vino cum vrei, ca si asa vom fi doar noi doi.

Ion si Gheorghe la coasa. Ion zice: – Ba, io aici am facut dragoste prima data. Cosesc ei mai departe si Ion zice iara: – Ma, aici ne-o prins ma-sa. – Si ce-o zis, ma ?

– O zis: “beeeeeeee” !

Doi prieteni isi beau linistiti cafeaua cand sirena pompierilor incepu sa sune strident. Unul dintre ei se ridica si zice: – Scuza-ma, dar datoria ma cheama… – Bine, dar tu nu esti pompier.

– Eu nu, dar sotul iubiteti mele, da…

Vara, cald, pe malul baltii, Ion si Gheorghe, dau la peste. Un tip pe schiuri, trece cu viteza tras de-o barca cu motor. Incercind sa ia o curba, cade in apa si dispare la fund. Sar in apa amindoi, il trag la mal si Ion incepe sa-i faca respiratie gura la gura. – Ba Ioane, da’ ala pe care-l vazuram noi nu se dadea cu schiurile ? – Ba da, ma, Gheorghe !

– Pai asta de ce are patine, ma ?

Pisti tine un toast: – Ridic acest pahar pentru cei 10 ani de cand traiesc cu nevasta meu ! Ion, prietenul lui cel mai bun, il corecteaza: – A mea ! Nevasta mea, asa-i corect !

– Ma Ioane, cu a ta traiesc numai de 2 ani…

Badea Gheorghe si Pisti la restaurant: – Mai Gheo, cum se zice corect la voi: o spatar sau un spatar ? – Un spatar.

– Un spatar, doi beri te rog !

– Mai Gheorghe, tie iti plac femeile care au burta mare cat un butoi ? – Nu. – Iti plac femeile care au dintii stricati ? – Nici. – Iti plac cele care au fundul mare, gras si plin de celulita ? – Nu. Cum sa-mi placa ? – Dar cele cu varice ? – Nu, nu, nu !

– Atunci, de ce dracu’ te culci cu nevasta-mea, ma ?

Sotia lui Ion il insela de zor cu Gheorghe, cand, suna telefonul… Se da jos din pat si dupa o scurta conversatie se intoarce calma. – Cine era ? – Oh, era Ion. – Aoleo, atunci cred ca ar fi mai bine sa plec… A spus unde era ?

– Stai linistit – este la bar si bea o bere cu tine.

Ion si Gheorghe se intilnesc la un colt de strada. Intreaba Ion pe Gheorghe: – Unde meri, ma? – Nicaieri! Da’ tu unde meri? – Nicaieri! – No, atunci hai p-aci ca-i mai aproape.Doi pensionari stau de vorba pe o banca in parc: – Tu de cind nu ai mai avut “treaba” cu o femeie? – Sa-ti spun drept, de cind am iesit la pensie! – Si eu la fel. – Sa stii ca astia ne-au pus ceva in pensii.– Ba Ioane, a murit unchit-o, sa sti. – Cum ? – Pai nu stiu ce facea pe acoperisul casei, a alunecat si a cazut prin acoperis, in pat, de unde a sarit iar pe acoperis, iar a cazut… – Hoo ba, si ce ai facut ?

– L-am impuscat ca darama toata casa.

– Ioane, ti-a murit soacra. – … – Ioane, nu ai auzit ? Ti-a murit soacra !

– Nu ma face sa rad, ca am buzele crapate…

Gheorghe statea pe un deal cu un bumerang in mana si cu fata plina de sange. Se apropie Ion: – Ce faci ma ? – Stau… – Ce ai in mana ? – Nu stiu. – Pai si de ce il tii ? Arunca-l !

– Arunca-l tu…

– Ce ati dori sa auziti in timpul inmormantarii voastre ? Gheorghe: – As dori ca oamenii sa spuna ca am fost un medic extraordinar, ca am salvat multe vieti… Maria: – Eu as dori sa se spuna ca am fost o sotie, o mama si o bunica buna. Ion:

– Priviti ! Se misca, se misca…

– Ioane, cum se spune corect, funicular sau furnicular?
– La ce?

Badea Gheorghe era la cosit iarba de pe marginea santului. Deodata trece o masina cu viteza si calca o gaina. Soferul, speriat, opreste si încearca sa-si repare greseala, platindu-i omului gaina: – Bade, a matale e gaina asta? Badea Gheorghe se uita insistent la gaina si spune oarecum incurcat:

– No ! Eu n-am gaini asa late…

Ion se opereaza de hernie. Dupa o luna vine la control. Medicul il intreaba: – No, Ioane cum te simti? – Foarte bine domn’ doctor am insa unele probleme cand urinez. – Ioi am uitat sa-ti zic. Ti-am scos si un rinichi. – Da’ de ce, am avut cancer sau ce ?

– Ba, Ioane, am avut si eu o obligatie…

Ion si Gheorghe in tren. La un moment dat primesc de la vecinul de compartiment cate o banana. Il urmaresc pe om cum o desface si o desfac si ei. Il urmaresc cum o musca si Ion apuca sa muste si el, moment in care trenul intra intr-un tunel. – Gheorghe, ai muscat si tu? – Nu !

– Nu musca, ba, ca orbesti !

– Cand am fost la vanatoare in Africa, am intalnit un leu. Am pus pusca la ochi si am tras, dar nu l-am nimerit. Am tras in continuare pana am ramas fara munitie. Atunci am luat-o la fuga. Leul dupa mine. Am avut mare noroc ca leul a alunecat si am reusit sa scap. – Eu, in locul tau, as fi facut pe mine.

– Dar pe ce crezi ca a alunecat leul?

– Ioane, am facut un puzzle, ma ! – Si ce daca, ma Gheorghe ?

– Pe cutie scria “de la 3 la 6 ani”.

Ion vrea sa il initieze pe Gheorghe in tainele amorului: – Cum sa-ti spun eu…Vezi tu cainii aia din coltul ulitei, care stau unul peste altul. Ei bine, asta trebuie sa faci si tu. A doua zi Ion il intreaba pe Gheorghe: – Ai facut ceea ce ti-am spus? Cum a fost?

– A fost foarte bine. Mai greu a fost pana am dus-o in coltul ulitei.