bogdan-stanescu-mae-465x215-3233440Directorul Departamentului Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Bogdan Stănescu, a anunţat, luni, că peste 10.000 de cetăţeni români se află în acest moment pe teritoriul Siriei, iar România este printre puţinele statele ale lumii care are o ambasadă deschisă şi operaţională la Damasc.

Cum arată BAZA militară rusească din SIRIA. De la cuptoare de pâine, până la SAUNĂ portabilă, totul pentru soldații chemați la datoie | GALERIE FOTO

“În Siria la ora actuală avem undeva peste 10.000 de cetăţeni români care se află pe teritoriul statului sirian. Începând cu 2011, momentul declanşării conflictului militar din Siria, MAE a repatriat prin mijloace proprii aproximativ 700 de cetăţeni români. Un alt număr, mult mai însemnat din informaţiile noastre, a reuşit să se repatrieze pe cont propriu”, a declarat Stănescu.

El a amintit că în Siria situaţia este deosebit de periculoasă din cauza războiului şi le-a recomandat românilor care se deplasează în zone de risc din toată lumea să-şi anunţe prezenţa pe teritoriul statului respectiv la misiunea diplomatică sau oficiul consular a României din acea ţară.

Analiză: Cine cu cine se luptă în Siria, dar şi cu ce!

Negocieri militare urgente între Rusia şi SUA. Ce spun ruşii că au bombardat în Siria. Americanii îi acuză că au ucis zeci de nevinovaţi IMAGINI DRAMATICE

“România este printre puţinele state ale lumii care are ambasadă încă deschisă la Damasc şi operaţională. Este singura ambasadă a unui stat membru al Uniunii Europene care activează acolo. România a preluat protecţia şi asistenţa consulară a unor state cu capacităţi deosebite – menţionez Franţa, Australia, Canada şi bineînţeles protejăm şi asistăm cetăţenii Republicii Moldova”, a mai spus oficialul MAE.

capital

Related

comments