An de an, tot mai mulți români sunt extrem de interesați de cel mai important eveniment de shopping – Black Friday. Conceptul importat din Statele Unite ale Americii și adaptat la specificul pieței locale are un succes imens. Studiile arată că un număr impresionant de români așteaptă acest moment cu buget clar pregătit pentru achiziții însemnate. Se cumpără orice, de la electro – IT și fashion, până la mobilier, materiale de bricolaj sau chiar automobile! Tot mai activi de Black Friday sunt și furnizorii de servicii, de exemplu în sectoarele de turism și sănătate.

 

În 2021, cel mai important retailer online din România a anunțat că va desfășura campania de Black Friday în ziua de 12 noiembrie. După modelul din anii precedenți, cei mai mulți comercianți vor urma acest exemplu al liderului de piață în e-commerce și vor organiza propriile campanii în jurul acestei date. Este de așteptat ca primele campanii de tip Black Friday să fie lansate chiar în octombrie, iar multe în prima parte a lunii noiembrie. Din nou, dacă se va repeta experiența din anii anteriori, vom avea parte de mai multe valuri de campanii legate de Vinerea Neagră.

 

Oficial, în Statele Unite ale Americii, Black Friday 2021 este programat în ultima zi de vineri din luna noiembrie, adică pe data de 26 noiembrie. Cel mai probabil, și în această zi vor exista în România multe magazine online care vor profita de ocazie pentru a lansa ample campanii de shopping. În concluzie, consumatorii vor avea parte de mai multe episoade de reduceri consistente.

 

Pentru a profita la maximum de promoții, este recomandat în primul rând să existe un buget clar alocat. Ideal este să fie vorba despre economii realizate în timpul anului. Pentru cei care nu au reușit să aibă bani suficienți, dar care consideră că este momentul potrivit pentru achiziții de bunuri de folosință îndelungată (de exemplu înlocuire electronice, electrocasnice sau mobilier), se poate alege varianta unui credit de nevoi personale. Cel mai simplu este de accesat un credit rapid de pe https://www.credius.ro/ – credit online de nevoi personale, cu birocrație minimă și costuri clar exprimate din start. Se merge astfel pe un sistem de rate fixe, fără surprize.

 

Mai departe, dacă problema banilor este rezolvată, trebuie analizate din timp tipurile de produse dorite, inclusiv caracteristici, recenzii și desigur prețuri în diverse magazine online. În momentul de start al promoțiilor de Black Friday, stocurile se epuizează destul de repede, deci este necesară acțiune rapidă și sigură, în deplină cunoștință a tuturor detaliilor. Trebuie făcută din timp o listă de produse, linkuri și separat magazine online unde se pot căuta produse similare din anumite categorii, dacă nu se dorește neapărat achiziționarea unor anumite articole în mod exact.

 

Pentru a se evita falsele prețuri promoționale de Black Friday, trebuie studiate ofertele existe înainte de startul campaniilor de reduceri. Există online sisteme prin care se pot consulta chiar arhive de prețuri pe o perioadă lungă de timp. În plus, alegând magazine online consacrate și comparând pe moment prețurile între acestea, se poate avea mai multă încredere în identificare unor oferte cu adevărat foarte avantajoase.

 

În final, un alt amănunt de care trebuie ținut cont: unii retaileri permit doar plățile online de Black Friday sau le încurajează în mod special. Astfel, este bine să ai pe un card de debit / card de salariu banii pregătiți pentru shopping în acel moment, indiferent dacă vorbim despre economii sau / și despre un credit de nevoi personale, o sumă introdusă în contul curent de la bancă.