In prezent, cand energia regenerabila este la foarte mare cautare, invertorul solar hibrid a devenit o solutie tot mai populara pentru persoanele care doresc sa mareasca eficienta consumului si sa gestioneze mai bine energia solara produsa. Invertorul solar combina functionalitatile unui invertor solar clasic cu cele ale unui invertor pentru stocarea energiei.

Energia este utilizata mai eficient cu un invertor solar hibrid

Unul dintre principalele avantaje ale unui invertor solar hibrid este capacitatea sa de a maximiza folosirea energiei solare produse de panourile fotovoltaice.invertor solar hibrid SAJ

In momentul in care panourile solare genereaza mai multa energie decat este necesar ziua, surplusul va fi folosit pentru a incarca bateriile pentru stocare sau pentru a alimenta alte dispozitive electrice existente in locuinta. Energia solara  va fi valorificata la maxim reducand dependenta de reteaua electrica publica.

Stocarea energiei pentru a fi utilizata ulterior

Invertorul solar hibrid permite stocarea surplusului de energie electrica in baterii de acumulare, deci vei putea pastra energia produsa in timpul zilei si sa o utilizati noaptea sau in perioadele in care soarele nu straluceste. Sistemul solar devine mai autonom si mai flexibil, asigurand furnizarea de energie electrica continua in orice moment, chiar si in caz de pene de curent.

Facturile la curent vor fi reduse considerabil

Utilizand un invertor solar hibrid in combinatie cu baterii de stocare, poti reduce semnificativ factura de energie electrica, deoarece sistemul poate prelua energie de pe retea atunci cand preturile sunt mai mici si sa o foloseasca in timpul orelor de varf, cand costurile de electricitate sunt mai mari. Folosind o astfel de strategie, va fi mai usor sa reduci costurile cu energia electrica. Reducand costurile vei putea face investitii in ceea ce te intereseaza cu adevarat si in tot ce te face fericit.

Penele de curent nu mai sunt la fel de frecvente

Invertorul solar hibrid poate oferi, de asemenea, functionalitate de backup in caz de pene de curent. Atunci cand se produce o intrerupere a alimentarii cu energie electrica din retea, invertorul poate furniza automat energie electrica din bateriile de stocare sau din energia solara produsa, mentinand astfel functionarea esentiala a echipamentelor din locuinta. Aceasta caracteristica adauga un nivel suplimentar de siguranta si confort in situatii de urgenta. Astfel nu mai trebuie sa iti faci griji ca se poate lua curentul atunci cand ai cea mai mare nevoie de el.

Vei contribui la un mediu mai curat

Instaland un invertor solar hibrid vei contribui la un mediu mai curat si vei reduce emisiile de gaze cu efect de sera, ajutand astfel la mentinerea unui mediu mai curat. Folosirea energiei solare curate si regenerabile va reduce impactul negativ al consumului de curent asupra mediului si va ajuta la combaterea schimbarilor climatice.

Un invertor solar hibrid ofera numeroase avantaje pentru proprietarii de sisteme solare, de la maximizarea utilizarii energiei solare la reducerea facturilor de energie si contributia la un mediu mai curat.  O astfel de tehnologie moderna va face din energia solara o optiune atractiva pentru persoanle care vor sa treaca la ruse de energie regenerabile.