În funcție de diagnostic, implantul (implanturile) poate fi plasat imediat după extracția dinților, dacă nu este necesară reconstrucția osoasă. Există multe cazuri în care este necesar să se aștepte formarea unui os nou, mai sănătos și mai stabil, și acest lucru durează circa 3-4 luni. Dacă vrei să afli un preț implant dentar, ar trebui să mergi la clinică pentru un consult în prealabil. Înainte de implant se efectuează un tratament de curățarea a gurii, iar prețul final este dictat de materialul din care sunt efectuate coroanele dentare. Procedura pentru plasarea unui implant este în medie de la 10 la 20 de minute, iar în cazurile cu mai multe implanturi, acest lucru este individual și depinde de numărul de implanturi și de planul de tratament.

De ce trebuie îndepărtați anumiți dinți?

Pot exista cauze foarte diferite pentru îndepărtarea unuia sau mai multor dinți. Cele mai frecvente sunt cariile avansate, deteriorarea aparatului de susținere a dinților din cauza parodontitei sau pierderea dinților ca urmare a unui accident. După extracția dinților, este de obicei necesar să aștepți ca osul din zona prizei dentare să se vindece complet. Orice inflamație existentă trebuie să dispară. Parodontita de asemenea, are nevoie de tratament. În condiții foarte bune, se poate efectua implantarea imediată. Implantul dentar este introdus imediat după îndepărtarea dintelui. Durata de vindecare a osului maxilarului, durează aproximativ 3 până la 9 luni. Abia atunci poate începe plasarea implantului. Între timp, medicul dentist va verifica cât de departe a ajuns procesul de vindecare.

După tratament, membrana mucoasă a gingiilor este de obicei suturată peste implant. Nu se bucură doar de o bună protecție în primele zile, ci și mai târziu când se vindecă. La 1 sau 2 zile de la implantare, trebuie să vii la cabinetul stomatologic pentru un control. De obicei concluziile sunt trase după aproximativ o săptămână. În același timp, dacă este necesar, se poate efectua altoirea osoasă pentru a întări maxilarul. Pentru implantare, trebuie să existe suficientă substanță osoasă care să poată închide ferm implantul. Introducerea unui nou os sau a unui material de substituție osoasă necesită tratament, care durează de obicei între o jumătate de oră și o oră și jumătate. După 9-12 luni, în medie, totul este complet vindecat și structura osoasă este completă. Apoi implantul sau implanturile pot fi amplasate. Acumularea osoasă are loc individual în funcție de nevoile pacientului.

Cum te poate ajuta măseaua de minte?

Dacă încă mai ai măselele de minte, la implantare acestea înseamnă un avantaj. Aceasta înseamnă că dintele de înțelepciune pe care l-ai îndepărtat la 18 ani poate fi folosit acum la 50 de ani. Este pregătit și procesat și apoi mărunțit într-un mod definit. Acesta este modul în care este creat propriul tău granulat osos personal. Granulatul osos de înlocuire este introdus în defectul osos și este transformat încet în os propriu real, foarte stabil. Așa că ai grijă de dinții tăi, păstrează-ți măseaua de minte sau alți dinți și privește-i ca pe o investiție în viitor.

Acest lucru nu se întâmplă întotdeauna cu înlocuitori convenționale, dar implanturile pot fi efectuate imediat fără a aștepta. De asemenea, oasele pot fi prevenite. Se știe că după extracția dinților, osul începe să regreseze într-o perioadă scurtă de timp. Devine mai îngust și pierde înălțime. Aici este logic să se păstreze osul pentru implantarea ulterioară cu materialul de înlocuire. Această procedură se numește „conservare” și este o măsură preventivă care păstrează oasele. Avantajul este că, nu numai că oasele bune sunt disponibile ulterior, dar rezultatul estetic cu implantul dentar este, de asemenea, mult mai frumos.