Durata unei sesiuni de amor satisfăcătoare variază, de obicei, de la un cuplu la altul, dar oare cât trebuie să dureze o partidă de sex?

Un nou studiu realizat de o echipă de 34 de sexologi canadieni şi americani a scos la iveală faptul că o partidă de sex considerată normală durează între trei şi şapte minute.

Această concluzie a fost stabilită în urma analizării tuturor cazurilor persoanelor cu probleme sexuale care le-au călcat pragul terapeuţilor, dar în vederea rezultatelor s-a ţinut seama şi de alte studii recente, conform cărora durata medie a unei partide de sex se încadrează în intervalul 5-7 minute, scrie esquire.com.

„În cazul unui număr restrâns de oameni o partidă de sex durează mai mult de 12 minute”, spune sexologul Barry McCarthy, adăugând că întârzierea orgasmului nu are de-a face cu momentul în care bărbaţii chiar simt nevoia să ejaculeze.

Cât trebuie să dureze o partidă de sex pentru ca femeile să fie mulţumite

Pe de altă parte, sexoloaga Ava Cadell este de părere că durata minimă a unei partied de amor, care include şi preludiul, ar trebui să fie de 30 de minute.

„O partidă de sex sub o jumătate de oră nu este satisfăcătoare pentru o femeie”, spune aceasta. De-a lungul timpului, mia multe cercetări au scos la iveală faptul că bărbaţii ejaculează, în medie, la 14 minute de la începerea actului, scrie menshealth.com.

Related

comments