Galeria de artă contemporană SIGNUM, sub egida Academiei de Studii Economice din București, vă invită la expoziția „Umbre”, joi, 19 martie 2015, ora 18:00.

Ideea proiectului pornește de la semnificațiile semantice ale culorilor, semnificații exprimate pe cale simbolică și analogică. Prin intermediul culorii, ca semnal al unui posibil mesaj, se pot exprima sensuri, idei, sentimente, informații estetice și afective.

„Umbrele” sunt o metaforă care facilitează actul comunicării vizuale, în scopul exprimării artistice și al  creării unui limbaj propriu. Pata de culoare sugerează forme pe care memoria le-a conservat într-o rezervă de imagini acumulate și care au un parcurs paralel cu spiritul de invenție și de observație, cu imaginile luate din viață, dobândind o personalitate distinctă, o identitate proprie. Tema este punctul de plecare de la concret, desfășurarea ulterioară căpătând cu totul alte direcții prin găsirea echivalentului cu care arta vizuală înlocuiește evenimentul cotidian pentru a deveni un element semantic și de reflecție.

Artiști: Marinella Dumitrescu și Anca Bentu
Durata expoziției: joi, 19 martie – vineri, 10 aprilie 2015
Adresa: Calea Dorobanților nr. 13-15, la parterul clădirii Facultății de Cibernetică

Intrarea este liberă!

23/04/2015 – 26/04/2015

București

pavilionul C3 al complexului expozițional RomEXPO

COFFEE LOVERS EVENT 2015 – a patra ediție a Salonului Internațional al Cafelei va fi organizat în perioada 23 – 26 aprilie 2015, pavilionul C3 al complexului expozițional RomEXPO.

Evenimentul este unic în România și își propune să aducă împreună producatorii și importatorii de cafea și produse conexe, naționali și internaționali. În cadrul evenimentului se vor organiza training-uri, workshop-uri și conferințe referitoare la acest segment de piața. Iubitorii de cafea din România sunt invitați să deguste diferite sortimente de cafea de cea mai bună calitate preparate de cei mai buni barista din Romania, care printre altele vor face și demonstrații impresionante de Latte Art. SCAE România va organiza și în cadrul COFFEE LOVERS – Campionatul Național de Barista, competițiile organizată pentru a alege finaliștii ce vor reprezenta România la campionatele mondiale de barista Gothenburg Suedia în perioada 16 – 18 iunie 2015 (Brewers Cup, Latte Art, Coffee in Good Spirits, Roasting Championship, Cup Tasters Championship).

Campionatul Național de Barista va fi alcătuit din 5 competiții: Latte Art, Coffee in Good Spirits, Brewers Cup, Cup tasting, Roasting Championship la care vor participa profesioniști ai cafelei și nu numai.

Intrarea este gratuită!

10990272_344958015704342_8585731756197349610_o-2782019

12/03/2015 – 12/04/2015

Bucureşti

Sala Foaier, Muzeul Național al Țăranului Român

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă joi, 12 martie 2015, ora 18, la vernisajul expoziției Moștenirea, care va avea loc la Sala Foaier.

Expoziția se prezintă sub forma unei case vechi stilizate, o construcție de lemn în care sunt încastrate elemente de arhitectura deosebite vechi de cca. 150 de ani, ferestre și uși ale căror geamuri sunt pictate de pictorul iconar Raluca Jurcovan cu icoane țărănești pe sticlă.

Construcția este structurată în trei ateliere: atelierul țesătoarei – Rafira Jurcovan, atelierul cojocarului – Dumitru Sofonea și atelierul pictorului iconar – Raluca Jurcovan.

În ateliere veți putea admira țesături, ștergare, straie, pieptare din satul Drăguș, icoane tradiționale pe sticlă, fotografii și obiecte specifice interioarelor țărănești.

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Foaier, până pe 12 aprilie 2015, de marți până duminică, între orele 10 și 18. Intrarea este liberă.

mostenirea-expozitie-la-muzeul-taranului-roman-2015-1104681

01/04/2015 – 09/04/2015

Bucureşti

UNATC / Palatul Naţional al Copiilor

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” vă invită înperioada 1 – 9 aprilie 2015 la o serie de spectacole de teatru interpretate de studenți de la Facultatea de Teatru, secțiile Arta Actorului, Arta Regizorului de teatru și Scenografie. Toate spectacolele sunt producții Licență.

Coordonatori: conf. univ. dr. Paul Chiributa, conf.univ.dr Doru Ana, lect. univ. dr. Marcela Anghel, lect. univ. dr. Liudmila Szekely Anton, conf. univ. dr. Adriana Raicu, prof. asoc. dr. Alexandru Jitea, prof. asoc. dr. Mihai Constantin, lect. univ. dr. Mircea Rusu, prof. univ. dr. Ștefan Velniciuc, lect. univ. dr. Șerban Puiu.

Programul spectacolelor de teatru din stagiunea UNATC „I. L. Caragiale”:

  • 8 aprilie – „Amintiri”, UNATC – Sala Atelier, ora 19 (spectacol în cadrul evenimentului „Uși deschise”) (gratuit)
  • 8 aprilie – „Picnic pe câmpul de luptă”, Palatul Național al Copiilor  sala Octavian Cotescu, ora 19.30 (gratuit)
  • 9 aprilie – „A douăsprezecea noapte”, Palatul Național al Copiilor  sala Ion Cojar, ora 19 (gratuit)
  • 9 aprilie –  „Sylvia”, UNATC – Platoul Ion Sava, ora 18 (gratuit)
  • 9 aprilie – „Norman”, UNATC – Platoul Ion Sava, ora 20.30 (gratuit)

Intrarea liberă prin rezervare la adresa de e-mail: [email protected].

Atenţie, din cadrul stagiunii există şi spectacole care nu au intrarea liberă!

spectacole-de-teatru1-9165125

16/04/2015

Cluj-Napoca

Joi, ora 18:00, Bookstory, B-dul Eroilor 6-8

Editura Herald are plăcerea să vă invite la evenimentul de lansare a cărții Selfie în oglindă. Când femeia devine mamă, în data de 16 aprilie 2015, la Librăria Independentă Bookstory din Cluj – Napoca.

Timp de o ora şi jumătate, începând cu ora 18:00, sunteţi aşteptaţi, într-o atmosferă caldă și relaxată, la o discuţie despre cartea emoționantă a autoarei Raluca Marchiş, dar și despre feminitate, despre provocările cu care se confruntă femeia atunci când devine mamă și despre această experiență deopotrivă sublimă și terifiantă. Autoarei i se va alătura și psihologul Nora Niculescu, îndrăgită de publicul clujean și din întreaga țară pentru platforma sa online, CuibulBerzelor.ro, și pentru cursurile de educație prenatală pe care le susține.

Intrarea la eveniment este liberă! La finalul evenimentului va avea loc o sesiune de autografe.

lansare-de-carte-la-cluj-selfie-in-oglinda-2216069

10/04/2015

Bucureşti

Vineri, ora 19:30, Mansarda Lente, Arcului 8

Merită să acceptăm convenția realității pentru a fi considerați „normali”? O fostă corporatistă decide să își trăiască altfel viața: renunță la „binefacerile” unei vieți comode și devine om al străzii, fiind permanent conectată la întreaga umanitate, întotdeauna… pe recepție! O producție a Teatrului pentru Puțini Cu Ana Turos Regia: Liana Ceterchi

„Pentru mine, termenul «libertate sexuală» înseamnă că ești liber să nu faci sex.” „Conducătorul de seminar mi-a spus «Trebuie să înveți să fii fericită pas cu pas». Dar ce-am învățat eu din asta a fost că poți foarte bine să fii nefericită pas cu pas.” „Oricât dispreț aș avea pentru societate, nu se compară cu disprețul pe care îl are societatea față de mine!”

„Una e să tolerezi o căsnicie plictisitoare și cu totul altceva e să tolerezi o aventură plictisitoare.”

Intrarea este liberă (în limita capacității maxime).

Rezervări: 021 210.96.96

un-spectacol-de-liana-ceterchi-cu-ana-turos-6572721

gratuitor.ro