copil_spital_91504600-1307042Sănătatea copilei s-a înrăutăţit în ultimele zile, după cum susţine familia ei şi echipa de medici care o îngrijeşte. Medicii spitalului – care până acum au refuzat să recunoască “suferinţa gravă” pe care fetiţa o îndura potrivit părinţilor, respingând petiţia privind deconectarea de la sonda care o menţinea în viaţă – şi-au asumat luni gravitatea stării acesteia.

Serviciul de Pediatrie al spitalului a atribuit “schimbărilor clinice de ultimă oră” privind sănătatea fetiţei modificarea de poziţie pentru a da curs retragerii alimentaţiei artificiale şi începerea sedării, scrie Realitatea.

Părinţii s-au întâlnit luni la prânz cu judecătorul pentru a-i prezenta detalii privind starea minorei, cu scopul de a obţine autorizaţia de a o lăsa să “moară demn”. Este vorba despre o recunoaştere, potrivit unor surse apropiate cazului, că sănătatea fetei a involuat cum se temea familia.

Povestea copilului decapitat într-un accident: “Capul a fost smuls din gât”. Ce a urmat e incredibil

Drama unei mame plecate la muncă în Italia. “Nu mi-am văzut copilul de nouă ani”

Cel mai inalt copil din LUME este roman si e aproape cat celebrul Ghita Muresan! Ce inaltime are la 16 ani! FOTO GENIAL

Întrebat de cazul micuţei de 12 ani bolnavă în fază terminală, pentru care părinţii au încercat timp de trei luni să obţină sedarea şi retragerea sondei pentru alimentarea artificială, ministrul spaniol al Sănătăţii, Alfonso Alonso, a declarat marţi pentru postul de televiziune TVE, că Spania nu are nevoie de o lege privind “moartea demnă”.

Citeste si Grav accident la Cluj: un copil de 4 ani şi mama lui au murit, după ce maşina în care erau s-a izbit de un cap de pod

Alonso a precizat că actuala lege de autonomie a pacientului “conţine deja garanţiile suficiente” pentru ca acesta “să nu primească tratamentul” dacă nu doreşte; să primească îngrijirile paliative” şi să nu fie supus “cruzimii terapeutice”, informează El Pais.

Cu toate acestea, cazul fetei nu a avut o soluţie simplă. Medicii Spitalului Clinic din Santiago nu doreau să răspundă cererilor părinţilor copilei de a-i retrage sonda care o menţinea în viaţă, fiind nevoie de intervenţia unui judecător în două rânduri.

Cazul copilei a generat în Spania o dezbatere privind cererile de a pune capăt unei vieţi atunci când persoana suferă de o boală incurabilă. La nivel naţional, în Spania Codul Penal interzice eutanasia activă şi sinuciderea asistată şi se bazează din anul 2002 pe Legea privind Autonomia pacientului şi drepturile şi obligaţiile în materie de informare şi documentare clinică, în care se recunoaşte drept principiu de bază “demnitatea persoanei şi respectul autonomiei voinţei sale”.

Caz emoţionant: O fetiţă de 12 ani va avea parte de o moarte demnă. Decizia teribilă a… http://t.co/qrvYWxueVc pic.twitter.com/uZ74nab0HZ

— Obiectiv Romania (@ObiectivRomania) October 6, 2015

Related

comments