Vulcanizarea anvelopelor este un proces foarte popular pentru repararea anvelopelor, dar stiti in ce consta si care sunt avantajele sale? Ce faci in momentul in care anvelopele tale sunt dezumflate si suspectezi ca s-au spart? Mergi intr-o vulcanizare auto pentru ca rotile tale sa primeasca tratamentul potrivit. Intelegem acest aspect si suntem de acord cu el, insa iti recomandam sa alegi de fiecare data cel mai bun service roti astfel incat sa fii sigur ca la final problema este rezolvata. Nu uita, daca specialistii din service iti spun ca pentru rotile tale nu se mai poate face nimic, este ideal sa schimbi tot ce este necesar – anvelopele sau jantele sau pe ambele, astfel incat sa ai mereu drumuri in siguranta.

Ce este vulcanizarea anvelopelor si care sunt beneficiile

Repararea anvelopelor se poate face la rece sau la caldura extrema. Prima optiune nu ia in considerare temperatura ca factor, contrar a ceea ce se intampla cu a doua procedura cunoscuta sub numele de vulcanizare.

Cei mai multi dintre noi s-au confruntat cu o anvelopa sparta si cu nevoia de a o duce pentru a o repara, fie la atelier, fie la asa-numitele vulcanizari.

Intre timp, vulcanizarea auto se efectueaza pe cele care necesita tratament la temperaturi ridicate si presiune constanta pentru a se alatura moleculelor reparatorului si anvelopei. Datorita adaugarii altor componente „vindecatoare”, cauciucul dobandeste proprietati care ii confera o durabilitate mai mare.

Ce este vulcanizarea?

Vulcanizarea anvelopelor are ca scop transformarea cauciucului si a polimerilor legati in materiale mai rezistente, rezultatul incorporarii sulfului si a altor elemente. Datorita acestora din urma, se formeaza legaturi incrucisate intre diferitele lanturi polimerice. Ca urmare, gasim suprafete mai putin lipicioase si performante mecanice de calitate.

Vulcanizatoarele supun cauciucul la temperaturi ridicate pentru turnarea totala, o procedura care este listata ca singura solutie atunci cand avaria este severa si in afara zonei reparabile. Merita mentionat faptul ca acesta este un proces in general ireversibil.

In primul rand, anvelopele nu vor ramane la fel de noi, in ciuda faptului ca trec printr-un proces de vulcanizare a jantelor. Acestea elibereaza chiar reziduuri in timpul utilizarii, deoarece resaparea nu se lipeste 100% pe restul anvelopei.

Desi exista o mare varietate de metode de vulcanizare, metoda predominanta este cea utilizata pentru industria anvelopelor. Potrivit expertilor, temperatura tipica utilizata pentru o astfel de procedura variaza intre 150 si 170 de grade Celsius, in timp ce timpul de expunere este de aproximativ 10 minute.

Tine cont de faptul ca in momentul in care ti se dezumfla rotile des, este posibil ca jantele sa fie strambe, iar daca esti in zona noi iti recomandam indreptat jante auto Brasov pentru a te asigura ca iei cele mai bune decizii pentru rotile tale. Alege mereu jante de calitate si vei vedea cat de simplu este sa conduci in conditii de confort maxim si sa fii mereu gata e drum, fara sa stai sa umflii cauciucuri si sa iti bati capul cu pene aparute din senin, exact atunci cand nu vrei sa te opresti.