Tot mai multe şi mai multe fete din ţara noastră cad pradă islamului. Văzând tot mai des fete acoperite  în stradă, mă întreb câte din ele ştiu cu adevărat ce înseamnă să fii femeie în islam? Astăzi vom privi la acest subiect.

O treaptă mai jos decât bărbatul

228. Muierile divorţate trebuie să aştepte trei menstruaţii şi nu le este îngăduit să ascundă ce a făcut Allah în pântecele lor, dacã ele cred în Allah şi în Ziua de Apoi. Iar bărbaţii lor sunt mai îndreptățiți să le aducă înapoi în acest răstimp, dacă vor împăcarea. Ele au drepturi egale cu obligaţiile lor, după cuviinţă. Dar bărbaţii au o treaptă peste ele. Şi Allah este Atotputernic, Înţelept.

Citeste si: Ce cauta femeile care îsi reteaza parul, îsi fac parul la coafor, poarta pantaloni, îsi pun cercei, poarta bratari, îsi fac unghiile la mâini si la picioare, si se machiaza IN BISERICA?

Musulmanii încearcă de multe ori să ne arate din versetul acesta că “soţiile au drepturi egale cu obligaţiile lor, după cuviinţă”, încercând să spună că ele au drepturi egale cu soţii lor. Totuși, dacă citeşti mai atent această expresie, înţelegi că femeia are drepturi egale cu obligaţiunile ei. Adică câte obligaţiuni, atâtea şi drepturi, nici mai mult nici mai puţin. Dar, bărbatul este cu o treaptă peste soţia sa. Adică el, are mai multe drepturi decât obligaţiuni. Aceasta atitudine faţă de femeie se simte foarte mult în lumea musulmană. De cele mai multe ori, sărmanele femei, sunt folosite numai pentru a face copii, mâncare şi  curat în casă, în rest, ea nu trebuie să se mai amestece în alte treburi. Femeile românce sau moldovence, căsătorite cu musulmani, de multe ori neagă acest adevăr. Dar, înainte ca să mă convingă că nu am dreptate, să cerceteze sursele despre viaţa femeilor în Asia, acolo unde Islamul stă la baza societăţii şi apoi să argumenteze dacă nu este aşa.

Şi Biblia ne învaţă că bărbatul este capul femeii(1Corinteni 11:3-4), dar aceasta se referă la rolul lor în căsătorie şi nu la valoare. Cu privire la valoarea femeii şi a bărbatului, Biblia ne învaţă că ambii au fost creaţi după chipul şi asemănarea Lui Dumnezeu (Genesa 1:16-17) şi ambii vor avea parte de viaţa veşnică (1Petru3:7). Faptul că bărbatul este capul femeii în căsătorie, aceasta nu-i dă dreptul să o trateze inferior, ci dimpotrivă, are responsabilitatea de a o iubi şi a o îngriji cu drag. Bărbatul ca şi cap, are mai mlte responsabilităţi decât femeia, şi asta aduce o şi mai mare grijă din partea sa pentru soţie şi a întregii familii. Cu părere de rău, Islamul nu poate oferi aşa ceva. Femeia în Islam, este

Bătută fără motiv-când bărbatul doreşte

Pe acelea de a căror neascultare vă temeţi, povăţuiţi-le(mustraţi-le), părăsiţi-le în paturi şi loviţi-le! Dar dacă ele [revin şi] ascultă de voi, atunci nu mai căutaţi pricină îîmpotriva lor. Allah este Cel mai Înalt, Măreţ.(Sura 4:34b)

Orice faptă a soţiei care îl face pe soţ să se teamă de neascultarea ei, îi dă tot dreptul să o mustre, să o lipsească de relaţia intimă şi apoi să o bată. Soţul o poate părăsi în pat pe soţie în orice moment şi aceasta nu îl va face să sufere prea mult, deoarece el are dreptul să aibă mai multe soţii. Soţul poate avea mai multe soţii, însă  soţia nu are dreptul să aibă mai mulţi bărbaţi. Dacă soţul şi soţia ar fi fost egali înaintea Lui Dumnezeu, aşa cum pretind musulmanii, atunci ar fi trebuit şi soţia să aibă dreptul să aibă 4 bărbaţi, ceea ce este categoric exclus.

În caz de preacurvie – închisă în casă până la moarte

15. Îîmpotriva acelora care preacurvesc dintre muierile voastre(15), chemaţi să facă mărturie patru dintre voi. Iar de au mărturisit, atunci ţineţi-le îînchise în case până la moarte sau Allah va porunci pentru ele altă cale.(Sura 4:17)

Nu vreau să îndreptăţesc fapta preacurviei. Dar vreau să atrag atenţia la un detaliu. Pedeapsa acestei femei se bazează pe mărturia a 4 bărbaţi care sunt chemaţi să facă mărturie. Mai departe, de la femeie nu se cere nici un răspuns de apărare, ci totul depinde de cei 4 bărbaţi. Care nu se spune că au fost martori, ci doar trebuie chemaţi ca să facă mărturie. Şi dacă soţul tare îşi doreşte acest lucru, atunci fii sigur că nu-i va fi greu să găsească pe acei 4 ca să depună  mărturii mincinoase. Ca rezultat, casa femeii devine închisoarea ei. Va trebui să stea închisă în casa sa, până la moarte. Dar apare o întrebare logică aici: “ Cu cine a preacurvit femeia aceasta? Unde este bărbatul care a preacurvit cu ea?” Despre bărbat, Mohamed nu spune nimic, pentru că vezi tu, “bărbatul este cu o treaptă peste femeie”. Lui i se poate, soţiei nu… Şi apoi cum să spună aşa despre bărbat, dacă ostaşii lui şi însăşi Mohamed, ori de câte ori cucereau vreun oraş, localitate, unul din primele lucruri pe care le făceau, era violarea femeilor din acea regiune, motivând că acesta este un drept lăsat lor de Allah… Să citeşti Hadisurile şi te vei convinge de ceea ce-ţi spun.

Draga mea, Dumnezeu a creat pe fiecare din noi, după chipul şi asemănarea Sa. El a pus în noi(bărbaţi şi femei), aceleaşi valori. Ca şi valoare, în ochii Lui noi suntem egali. Te întreb pe tine acum, eşti tu gata să fii tratată ca un obiect de uz casnic ? Eşti tu gata să fii doar ca o maşină de făcut copii, curat în casă şi la orice suspiciune a soţului să fii bătută de el ? Poate vei spune aici, că şi în creştinism sunt cazuri când bărbaţii îşi bat soţiile. În primul rând eu cred că cel ce ridică mâna asupra soţiei sale, nu este un creştin autentic. Dar în al doilea rând, aceste cazuri în creştinism sunt condamnate de Dumnezeu şi de lege, dar nici într-un  caz încurajate. Una este când bărbatul tău se răzvrăteşte împotriva Lui Dumnezeu şi te loveşte, şi cu totul alta este când Însuşi “Dumnezeu” îl motivează să facă acest lucru.

Tu meriţi o viaţă mult mai bună şi mult mai nobilă. Dumnezeu ne oferă această viaţă, doar  prin credinţă în Domnul Isus Hristos, care a murit pentru păcatele fiecăruia din noi! Dacă tu şi bărbatul tău, nu-L veţi cunoaşte pe Domnul Isus Hristos ca şi Domn şi Mântuitor, indiferent de religia ta, tu nu vei putea avea o familie fericită cu adevărat. Doar El vă poate zidi o familie fericită. Crede în El ca să fii mântuit.

crestinism-islam

Related

comments