Acum ca multe companii incep sa functioneze normal, exact ca inainte de panemie, muncitorii pot simti ca acesta este momentul sa urmeze noi oportunitati. Mai mult, dupa ce ati lucrat la distanta de mai mult de un an, multi oameni cauta o mai mare flexibilitate acum. Cu toate acestea, inainte de a va decide sa va spuneti la revedere la locul de munca actual, asigurati-va ca faceti aceste lucruri mai intai:

 • Intelegeti de ce doriti sa demisionati
 • Apeleaza la o programare consultanta online
 • Ai o cale de cariera in minte
 • Discutati cu angajatorul dvs. actual
 • Cresteti-va economiile
 • Evaluati compensatiile si beneficiile
 • Luati in considerare cultura companiei
 • Gasiti un nou loc de munca
 • Da o notificare adecvata
 • Obtineti referinte inainte de a parasi compania
 • Intelegeti de ce doriti sa demisionati

Oamenii renunta de obicei la un loc de munca din una din cele doua motive: sunt fie nemultumiti de ocuparea lor actuala, fie ca vad oportunitati mai bune in alta parte. Inainte de a renunta, merita sa reflecte cu privire la motivele care conduc la aceasta decizie. Daca doriti sa urmariti o alta linie de lucru, schimbarea locurilor de munca poate fi singura modalitate de a face acest lucru.

Cu toate acestea, daca sunteti in mare parte multumiti de locul de munca actual, dar doriti mai multa flexibilitate sau o compensatie mai mare, acest lucru poate fi posibil fara a schimba angajatorii.

Discutati cu angajatorul dvs. actual

Odata ce stii de ce vrei sa pleci, vorbeste cu seful tau despre motivele tale. Nu trebuie neaparat sa spuneti ca va ganditi sa renuntati ci sa va asezati si sa discutati daca pot exista oportunitati de lucru la distanta, o compensatie mai mare sau o promovare la organizatia actuala. Angajatorii sunt intr-adevar flexibili pentru ca doresc sa-si pastreze oamenii talentati si muncitori.

Poate ca daca vi se va face o oferta mai buna, nu va veti mai gandi sa plecati de la compania respectiva. Luati in considerare aceste sfaturi inainte de a lua de fapt decizia finala, si cu siguranta va va fi extrem de bine. Aveti curajul sa discutati cu angajatorul despre orice va deranjeaza, si astfel veti putea sa va schimbati viata in bine si sa fiti mai multumit de locul de munca. Mai multe sfaturi utile gasesti si pe https://webby.ro.

Aveti economii suficiente?

Cererea de angajati este puternica chiar acum, dar daca demisionati fara un alt loc de munca aliniat, nu presupuneti ca veti putea gasi imediat o noua pozitie. In mod realist, vor fi cateva luni, nu cateva saptamani. Luati in considerare acest aspect inainte de a decide sa va dati demisia.

Prin urmare, aveti economii suficiente pentru a face fata acestei situatii? Daca nu, atunci cel mai bine ar fi sa demisionati in momentul in care aveti unde sa mergeti si nu sa stati acasa. Chiar daca aveti un nou loc de munca aliniat inainte de demisie, ar putea exista un decalaj inainte ca salariul sa inceapa sa va fie oferit. Oricum, asigurati-va ca aveti destui bani in economii pentru a acoperi cateva luni de cheltuieli, daca este necesar.