Există 4 zile la care visează femeile, în general: ziua în care își pierd virginitatea, la ziua nunții, ziua în care devine mamă și ziua cererii în căsătorie.

Toți știm că o cerere în căsătorie chiar contează, cu atât mai mult cu cât este un eveniment de care îți vei aminti toată viața. Însă, în zilele noastre, tot mai multe femei aleg să își ceară ele bărbații de soți, cu tot cu inel de logodnă și chiar nu vedem un motiv pentru care acest lucru ar fi rău sau ciudat.

Primul lucru de care trebuie să fii sigură este că el este “Alesul” apoi trebuie să faci o introspecție să vezi dacă ești într-adevăr pregătită pentru un asemenea pas, cum te va afecta pe viitor și așa mai departe.

Al doilea pas ar fi să îți dai seama dacă el are intenții de a te cere în căsătorie, prin mai mulți indicatori, cum ar fi:

de cât timp sunteți împreună, cu cât este perioada mai mare cu atât sunt mai mari șansele că el să îți pregătească o asemenea surpriză;

reacția lui atunci când îi spui că vrei să fiți împreună pe vecie; observă dacă el inițiază această discuție sau dacă i se sustrage;

este ușor agitat în ultima perioadă și este vădit interesat de nunțile prietenilor sau cunoscuților voștri;

dacă îți pune întrebări cu privire la ce fel de bijuterii porți, culori, mărime sau poate chiar să îl prinzi uitându-se în cutia ta de bijuterii;

este dornic să petreacă mai mult timp cu părinții și familia ta;

organizează ieșiri spontane.

Dacă iubitul tău este foarte deschis discuțiilor ca voi să vă petreceți viitorul împreună, le inițiază sau dacă indicatorii de mai sus ți se par potriviți, atunci ar putea să îți planifice cea mai frumoasă cerere în căsătorie.

Sunt mulți parteneri care vor considera ciudat să fie ei cei ceruți în căsătorie, deoarece metoda clasică este încă populară, iar influența prietenilor sau a familiei poate fi de asemenea un factor important. Trebuie să te gândești dacă, deși vă doriți un viitor împreună, el nu va fi jignit mai mult sau mai puțin de cererea ta de căsătorie. Poți încerca să îi propui un scenariu fictiv în care un coleg de muncă sau un prieten de al altui prieten a fost cerut în căsătorie de prietenă sa și să îi observi reacțiile.

Alt aspect de care ar trebui să ții cont este acela că dacă ai visat mereu la bărbați îngenunchiați care te cer de nevastă, foarte romantici și ușor stângaci sau la timpul care se oprește în loc și tu declari cu lacrimi în ochi un mare a€œDA” atunci ar trebui să te oprești aici pentru că nu ești tu în rolul de a iniția această cerere. Însă, dacă îți place să îți trăiești viața nu urmând niște convenții și dacă știi exact ceea ce îți dorești, atunci reacția celor din jur nu te va afecta în niciun fel și vei putea să faci față doar printr-un simț al umorului foarte dezvoltat.

Dacă ți-ai bifat toate punctele de mai sus, atunci poți începe pregătirea propriu-zisă:

– unde vei face cererea: gândește-te la locurile unde îi place să petreacă sau să vă petreceți cel mai mult timp;

– nu încerca să fii altcineva, este bine să fii TU, lasă totul să decurgă natural;

– nu te gândi la cum ți-ar plăcea ție să sune o cerere ci vino cu idei de cerere de căsătorie potrivite spiritului masculin, asta exclude lumânări sau  flori;

–  te poți folosi de glume de ale voastre pentru a face propunerea să fie ceva mai interactivă;

–  și ultimul dar nu cel din urmă: inelul! Unele fete preferă să aleagă ceva simbolic, ca un token, altele merg pe varianta inelelor de logodnă pentru bărbați.

Ceea ce îi vei declara depinde doar de tine și de sentimentele tale pentru el. Vorbește-i despre viitor și despre cât ai fi de norocoasă dacă el ar vrea să facă parte din el.

Cu siguranță vei trece prin foarte multe stări până ce vei câștiga încrederea în forțele tale, îți vei face curaj, îți vei pregăti speech-ul și vei face marele pas. Cel mai bun sfat este să îți urmezi inima, cuvintele din suflet, simple, sunt cele mai de efect. Să fii sigură că îți va aprecia curajul de a face tu acest pas și dacă va spune a€œda” sărbătoriți într-un mod în care voi doi vă simțiți cel mai bine. În cazul în care răspunsul lui va fi ”€nu” atunci asigură-l că îi lași timp de gândire și că propunerea rămâne în picioare. Este important să nu se simtă presat sau că te comporți mai rece dacă el ți-a cerut mai mult timp de gândire pentru că nu este sigur. Sinceritatea este cea mai de pret calitate iar daca raspunsul lui final este “nu” atunci este bine ca s-a intamplat acum si nu mai tarziu.