Ingrediente: 1 kg coaste de porc; Pentru marinadă: 200 ml bere, 100 ml ulei de măsline, o lingură sos de soia, o linguriţă pudră de ghimbir, boabe de piper, boabe de coriandru, sare, piper, sucul de la o portocală, o ceapă roşie, 3 căţei de usturoi, o crenguţă de rozmarin.
Vezi si
File de porc la cuptor
Cotlete de porc in crusta de ou si pesmet | retata in POZE
Rulouri cu porc, somon si ghimbir
Pentru sosul dulce-picant: o lingură ketchup dulce, o lingură ulei, 2 linguri miere de albine, ½ linguriţă pudră de chilly;
Preparare
Coastele se condimentează cu sare şi piper. Din celălalte ingrediente se face un amestec. Ceapa se taie mărunt şi usturoiul se zdrobeşte puţin. Coastele împreună cu amestecul se pun într-o pungă de friptură şi se lasă la marinat peste noapte.
Citeste despre Topul celor mai periculoase mezeluri din magazine
A doua zi am pus punga cu costiţele într-o tavă şi am lăsat cam 40 de minute la cuptor.
Asta este cea mai buna FRIPTURĂ DE BRAŞOV
După acest timp, costiţele sunt destul de moi, aşa că le vom scoate din pungă şi punem peste ele sosul dulce picant, obţinut prin amestecul ingredientelor.
Mai lăsăm la cuptor cam 30 de minute, timp suficient ca ele să se înmoaie şi să se desprindă de pe os.
Vor avea o culoare rumenă superbă. Am servit cu garnitură de cus-cus şi murături din producţia proprie.
Citeste si Chec de legume cu carne
Poftă bună!
Related
comments