Concurenta pe terenul fostei fabrici Spicul

Fondul de investiții CA Immo, care deține în România cinci clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 106.000 de mp a început în această toamnă dezvoltarea unui nou proiect pe piața locală.

Romania cea mai mare scadere din UE a preturilor la locuinte, în trimestrul 2 din 2015

Prima Casă devine “A Doua Casă”. Vezi toate modificările aduse programului

Concurenta pe terenul fostei fabrici Spicul

Toamna se numără turnurile de birouri. După ce la începutul acestei săptămâni compania Forte Partners a anunţat că va începe anul viitor lucrările de construcţie la un proiect de birouri pe terenul fostei fabrici Spicul din zona Orhideea, o investiţie totală de 85 de milioane de euro, a venit rândul austriecilor de la CA Immo să sape fundaţia la turnurile Orhideea Towers, care se ridică pe o altă parcelă ce face parte tot din fosta fabrică Spicul.

Orhideea Towers este amplasat în zona de centru-vest a Bucureştiului, în apropiere de stația de metrou Grozăvești și va absorbi o investiție totală de 75 de milioane de euro.

În vara acestui an, Hedwig Hofler, investment management CA Immo declara că lucrările la proiectul de la Orhideea vor fi demarate în acest an.

Care sunt cele mai căutate locuinţe

BNR: Posibile riscuri în perioada următoare pentru cei cu credite Prima Casă. Dobânda ar putea creşte

Proiectul totalizează o suprafață închiriabilă de aproximativ 37.000 de metri pătrați și este din compus din două turnuri de birouri, amplasate în forma literei H, precum petalele unei orhidee și conectate între ele printr-o punte cu suprafețe vitrate. Construcția a început în luna octombrie 2015 cu lucrările de fundații speciale, pentru care CA Immo a ales compania Octagon Contracting & Engineering S.A. și se va încheia în anul 2017.

„Portofoliul actual pe care îl deținem în București a fost ocupat aproape integral în ultimii ani. De aceea, pentru a putea da curs solicitărilor de extindere ale chiriașilor actuali, am decis să ne consolidăm poziția prin dezvoltarea unui nou proiect de birouri, care respectă toate criteriile CA Immo în ceea ce privește locația și arhitectura”, a declarat Marian Roman, managing director CA Immo România. După finalizare, Orhideea Towers va rămâne în portofoliul de investiții al CA Immo.

Un nou pol de dezvoltare imobiliară se contureză pe harta Capitalei: Regia devine noua Pipera

Ar fi bine să vedem noi scăderi în imobiliare?

Cele două turnuri ale cladirii vor avea 13 (P+12), respectiv 17 (P+16) etaje supraterane cu suprafețe generoase, de până la 2.700 metri pătrați pe etaj și câte două etaje subterane. Proiectul include 406 de locuri de parcare, precum și spații de depozitare pentru biciclete, cu dușuri și vestiare pentru bicicliști.

CA Immo este listat la Bursa de Valori din Viena sub indexul ATX și deține un portofoliu în valoare de 3,5 miliarde de euro. În România, CA Immo este prezent din anul 2003 și deține un portofoliu de cinci clădiri de birouri, Opera Center 1 și 2, River Place, Europe House și Bucharest Business Park, care totalizează o suprafață închiriabilă de aproximativ 106.000 metri pătrați.

economica.net

Related

comments