Copacul vieții este un simbol cu puternice implicații spirituale care exprimă atât armonia dintre Divin și lumesc, cât și dintre Creator și Creație dar și Cer și Pământ. Este un simbol care exprimă sintagma “ precum în cer așa și pe pământ”. Copacul vieții se regăsește peste tot, inclusiv pe bijuterii alături de mai multe pietre semiprețioase. Este un simbol al vieții în continuă evoluție, în dezvoltare spre cer. Copacul vieții unește legătura între cele trei niveluri ale cosmosului și mai exact cel subteran care se realizează prin rădăcinile din pământ. Suprafața pământului care este defapt trunchiul și crengile de jos, dar și înaltul care sunt acele ramuri dinspre vârf. Este simbolul care unește legătura dintre pământ și cer.

Copacul exprimă perfect relația dintre oameni și tărâmul ceresc. Acest simbol ne învață cum să procedăm în relațiile de iubire de sine, cum să reușim să ne echilibrăm emoțiile, cum să ne liniștim mintea și gândurile și să ne deschidem gradul de conștientizare și sentimente de bucurie mărită.

Înfrumusețarea bijuteriilor cu ajutorul pietrelor semiprețioase

Bijuteriile infrumusetate cu ajutorul pietrelor semiprețioase sunt foarte deosebite. Având diferite forme, ele ajung să fie un accesoriu inedit pentru ținuta aleasă. Bijuteriile care dețin copacul vieții ca formă sunt foarte pastelate și impactul lor vizual este foarte captivant. Copacul vieții este o harta sacră printr-o reflectare a ceea ce se întâmplă în interior și ceea ce emanam în exterior. Cel mai important este ceea ce ne dorim să materializăm în exterior și ceea ce ne dorim pentru un viitor mai bun, atât pentru noi înșine cât și pentru lumea care ne înconjoară acționând cu un echilibru bun pentru cei din jur. Un echilibru plin de dragoste, compasiune, empatie și hotărâre.

Mircea Eliade ne spune în lucrările sale despre istoriile religiilor, ne amintește de samanismul. Copacul vieții are o semnificație deosebită în samanism și anume:

  • Rădăcinile sunt lumea de jos care reprezintă mintea subconștientă, fiind cunoscută ca și tărâmul spiritelor naturii.
  • Trunchiul este lumea de mijloc care se referă la mintea conștientă și la viața cotidiană.
  • Coroana care este lumea de sus și reprezintă divinitatea, spiritele celeste și lumea care este echivalentul pentru mintea supraconstienta.

Puterea care o deține un pandantiv cu copacul vieții sau a unei brățări sau chiar cercei realizați cu acest simbol vă reamintește de puterea pe care o dețineți în interior. El va ghidează transformările necesare pentru evoluție.