Gustoase şi apetisante, aceste cornuleţe umplute cu carne tocată pot fi servite atât ca aperitiv, cât şi ca gustare caldă, într-o după-amiază rece de toamnă, alături de prieteni şi un pahar de vin bun.
CEA MAI USOARA PLACINTA CU MERE, CA LA BUNICA ACASA! UITE CUM SE FACE!
Prăjitură cu cremă de lămâie
Cornulete umplute cu carne tocata – Ingrediente
500 g făină 200 g unt 500 g carne tocată 1 ou 2 căţei usturoi 1 lingură amidon sare piper boia dulce 1 albuş ou pătrunjel pentru ornat
400 ml apă
Coaste de porc dulci-picante
Batoane faramicioase din dovleac
Cornulete umplute cu carne tocata – Mod de preparare
Din făină, sare şi apă se frământă un aluat mai moale care se lasă la rece 20 minute.
Se întinde aluatul într-o foaie de aproximativ 25×40 centimetri.
Se acoperă jumătate din foaie cu untul tăiat bucăţele şi se împătureşte. Se întinde foaia din nou şi se împătureşte din exterior către centru, astfel încât să obţin 4 straturi. Se dă la rece 15 minute.
Se întinde foaia şi se repetă operaţiunile de împăturire şi dat la rece de 3-4 ori. Se amestecă oul cu carnea tocată. Se adaugă usturoiul zdrobit şi amidonul. Se asezonează cu sare şi piper şi se împarte amestecul în 12 bucăţi de formă cilindrică.
Tort cu cremă de vanilie
Foaia de aluat se taie în fâşii de 20 cm lungime şi 10 cm lăţime, din care se decupează triunghiuri. Se pune carnea pe triunghi şi se rulează. Cornuleţele se ung cu albuş de ou bătut şi se pun în tava unsă. Se coc 10-15 minute în cuptorul încins, la foc mediu. Cu puţin timp înainte de a fi gata, se presară cornuleţele cu boia dulce şi pătrunjel.
Aripioare extra picante
Sursa: clickpoftabuna.ro
Related
comments