În urma cu câteva luni, au apărut o serie de cheltuieli suplimentare în rândul sectorului de închirieri mașini. Din păcate, mărirea de tarife fost simțită cu proeminenta în rândul agentiilor acestui serviciu. Ceea ce s-a întâmplat după, a fost o majorare pe măsură a tarifelor din domeniul de închirieri auto. Creșterea de preturi s-a aplicat pe toată piata de rent a car. Din randurile următoare, veti vedea cum s-au aplicat aceste majorări pentru serviciul de inchirieri auto din București și în special din România. Aflați mai multe…

Tarifele de rent a car s-au scumpit cu un procent cuprins in intervalul de 20 și 35%. Cele mai multe agenții de închirieri auto, au încercat sa evite aceasta majorare de tarife. Din păcate, păstrarea prețului inițial a fost imposibila in aceasta situatie. Creșterea de costuri a făcut ca aceasta majorare sa devina inevitabila. Cititi mai departe…

Cum au crescut preturile în serviciul de închirieri masini in anul 2022?

În prima situație, s-au mărit tarifele Rca-urilor. Din păcate, din aceasta scumpire, a afectat atât persoanele fizice, cât și companiile. Inainte de luna Octombrie, când a falimentat agenția de asigurări, City Insurance, tarifele acestora erau cu 200% mai mici. O data cu falimentul respectiv, agențiile de Rca-uri au scumpit drastic tarifele pentru serviciile oferite.

În urma scumpirii asigurărilor auto, s-au constatat următoarele evenimente pentru companiile de închirieri din București:

  • Foarte multe agenții de rent a car nu aveau posibilitatea de a tine de preț
  • Anumite autovehicule aveau costul de rent mult prea ridicat din cauza Rca-ului auto

Din păcate, procesul de creștere a costurilor pentru serviciul de închirieri masini nu s-a oprit aici. A urmat după o alta serie de majorări, pe care vi le comunicam în rândurile ce urmeaza.

Ce alte scumpiri au existat în serviciul de închirieri auto?

Seria de scumpiri din piata de rent a car nu s-a oprit doar la un singur element. Astfel, tot în luna Octombrie a anului 2021, sistemul Casco s-a dublat ca și valoare. S-a ajuns ca ceea ce costa 2000 de Ron pentru automobil, sa ajungă la prețul de 4000 de Ron. Mărirea valorii pentru Casco, a făcut ca toate firmele de închirieri auto sa aibă costuri mai ridicate.

Sistemul Casco este vital pentru companiile de închirieri mașini

De la apariția serviciului de Casco pana în prezent, majoritatea birourilor de închirieri s-au abonat la acest sistem. Le proteja flota de eventualele daune, precum și bugetul de cheltuieli pentru reparații. Prețul pentru Casco dinainte de scumpire era suportat de majoritatea agențiilor de rent.

Indiferent de situație, o data cu mărirea de preț, acestea s-au transformat din necesitate, intr-un chin. Din aceasta cauza, multe agenții de închirieri auto din București au sperat sa încadreze acest cost în prețul final.

Din păcate, lista de scumpiri din acest domeniu de activitate nu s-a terminat aici. Cunoașteți zicala romaneasca: Când se scumpește una, se scumpesc toate. La fel s-a întâmplat și cu domeniul de rent. Astfel, în luna Ianuarie a anului 2022, impozitul auto a crescut cu 20% pentru anumite categorii de autoturisme.

Mărirea impozitelor auto pentru anumite masini

La începutul anului 2022, au apărut pentru anumite masini noi tarife. În aceasta lista, erau autovehiculele cu capacitate cilindrica de peste 3.6. Spre exemplu: Pentru autoturism cu motorul de 3.6, impozitul auto a crescut de la 4500 de Ron la 5500 de Ron. Toată aceasta creștere s-a realizat în interval de o luna.

Toate aceste scumpiri au trebuit adaptate de către agențiile de rent a car. După cum am menționat în rândurile anterioare, companiile au trebuit sa își rezolve problemele legate de noile bugete. Din păcate, toate costurile suplimentare ce au apărut după, au trebuit incluse în tarifele de închirieri auto.

Creșterea de tarife din serviciul de rent a car

Dupa prima luna a anului 2022, au crescut toate tarifele din acest serviciu. Cele mai mari majorări au fost observate pentru autovehiculele cu capacitate cilindrica mărită. Este și normala majorarea de preturi, pentru acea categorie de automobile. Trebuie știut ca în cazul unora dintre ele, tariful pentru RCA aproape s-a triplat. Deasemeni, pentru aceeași tipologie de automobile, impozitul auto a crescut cu 20%.

Din toată aceasta mărire de costuri, cei care au avut cel mai mult de suportat au fost firmele de rent cu masini mari și 4×4. Indiferent de situație, acesta a fost cel mai nefericit caz.

Cu cat s-a realizat cresterea de tarife din sectorul de inchirieri masini?

Serviciul de inchirieri masini a avut cresterea de preturi cuprinsa in intervalul 20 si 35%. Procentul de 35%, l-au impus companiile de rent a car, care aveau autovehicule mari si cu o capacitate cilindrica mai ridicata. Cu toate acestea, cele mai multe dintre agentii, au lasat cresterea de preturi sa se realizeze pana in 25%. Astfel, Dacia Logan, care putea sa fie inchiriat cu 21 sau 22 de euro pe zi, a ajuns ca de la inceputul anului 2022, sa fie inchiriat cu 29 de euro.

La fel ca acest autovehicul, putem explica si cresterea altor automobile.

Exemple de tarife noi in serviciul de inchirieri auto

Noile preturi de inchirieri auto au surprins clientul de rent a car. Trebuie inteles din aceasta situatie, ca tariful actual a fost ridicat din cauza costurilor majorate. Din pacate, aceasta majorare a fost fortata si nu s-a putut gasi o alternativa pentru a fi inlocuite aceste cheltuieli.

Daca tot am exemplificat in randurlie de mai sus, cresterea de tarife pentru inchirierea masinii Dacia Logan, vom continua cu o mica lista de preturi actualizata.

Astfel, masina Mercedes ML 350 a avut pretul de inchiriere crescut de la 115 euro pe zi, la 140 de euro. Deasemeni, autovehiculul Volkswagen Passat a avut tariful crescut la 39 de euro pe ziua de rent, de la 29 de euro. Un alt autoturism pe care il detin cele mai multe dintre agentiile de inchirieri auto este Audi A1. Acestuia i-a crescut tariful de la 60 de euro pe zi, la 75 de euro.

Cel care are de suferit in ultima instanta este clientul

Astfel, s-a ajuns ca cel care are de suferit in ultima instanta sa fie clientul de rent a car. El este cel care trebuie sa suporte toate cheltuielile suplimentare. Si, deasemeni, toate aceste costuri pe care noi le-am enumerat in randurile de mai sus vor intra in buzunarul lui.

Conform unui studiu realizat de agentia noastra de rent a car, foarte multe companii de inchirieri nu si-au dorit aceasta crestere. Din pacate, foarte multe din ele, au fost fortate sa adopte aceste costuri. Indiferent de situatie, s-au adoptat doua metode pentru a rezolva acest context:

  • cresterea naturala a tarifelor
  • includerea optiunii pentru kilometri nelimitati

Despre optiunea de kilometri nelimitati din rent a car, noi am pregatit un alt articol destul de interesant in care analizam mai bine aceasta taxa. Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data cresterea de preturi din serviciul de inchirieri masini din Romania. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la finalul acestui subiect!