Telefoanele moderne se caracterizează prin ecrane mari. Datorită acestui fapt, este mult mai ușor pentru utilizatori să navigheze pe dispozitiv, dar afișajul de dimensiuni mari este, de asemenea, mai vulnerabil la daune. Din fericire, există diverse opțiuni pentru a proteja ecranul telefonului. Citește mai departe pentru a vedea ce opțiuni ai și pe care este cea mai bună miză.

Diverse soluții de protecție pentru ecran

Protecția ecranului telefonului – tipuri

Una dintre cele mai frecvente opțiuni pentru protejarea unui telefon sau smartphone este, desigur, o carcasă. Din păcate, o astfel de husă nu va fi întotdeauna eficientă pentru securizarea completă a ecranului. Chiar și atunci când carcasa este închisă, particulele de nisip sau picături de apă pot pătrunde în continuare sub sticla afișajului. De asemenea, este ceva obișnuit ca ecranul să fie zgâriat de chei sau alte obiecte ascuțite în buzunar. Deci, o opțiune bună va fi să iei măsuri suplimentare pentru a preveni daunele. În acest sens, ai două opțiuni: folie pentru telefon sau sticlă securizată.

Folie de protecție pentru telefon

Folia de protecție este cea mai ieftină și cea mai simplă soluție pentru a-ți proteja ecranul telefonului. Ce nivel de protecție oferă acest produs? Ei bine, o folie telefon protejează eficient ecranul telefonului de zgârieturi, dar nu este pe deplin eficientă când vine vorba de fisuri. Folia este atât de subțire încât, în caz de deteriorare mecanică, nu va ajuta în caz de cădere sau impact al unui obiect greu.

În ciuda eficienței relativ scăzute, folia de protecție este în continuare cea mai frecvent aleasă de utilizatorii de smartphone-uri. Principalele sale avantaje sunt:

  • preț scăzut;
  • flexibilitate ridicată, permițând reglarea ușoară a ecranului;
  • mai ușor de înlocuit decât sticla.

Sticlă securizată pentru ecranul telefonului

Sticla securizată este mult mai dură decât folia și asigură și o protecție mai bună. Datorită materialului puternic, sticla pentru telefon este capabilă să protejeze ecranul împotriva efectelor căderii sau coliziunii cu un obiect ascuțit sau dur. Este o soluție puțin mai scumpă decât folia de protecție standard, dar atunci când alegi un telefon atât de scump, cum sunt ultimele modele de Samsung, merită să iei în considerare această opțiune, deoarece este mai eficientă.

Folie de protecție sau sticlă securizată – ce să alegi?

Atât folia de protecție, cât și sticla securizată vor proteja ecranul într-o oarecare măsură de deteriorări. Folia previne în primul rând zgârieturile care pot apărea atunci când obiectele ascuțite intră în contact cu suprafața afișajului. Cu toate acestea, dacă vrei ceva mai solid, care să protejeze ecranul împotriva fisurilor cauzate de deteriorări mecanice, sticla călită, deși mai scumpă, va fi o opțiune mai bună aici.

Ecranele telefoanelor moderne sunt foarte delicate, deci merită să acorzi atenție protecției corespunzătoare a acestora. Persoanele care sunt interesate să cumpere sticlă de protecție de înaltă calitate pentru telefon , pot intra și răsfoi oferta disponibilă de pe site-ul magazinului Etuo. Nu uita că sticla securizată va proteja ecranul împotriva deteriorării, asigurând o „durată de viață” mai lungă, garantând în același timp deplina libertate de utilizare a dispozitivului.