Daca astazi comerciantii de orice fel beneficieaza de fatade multimedia, de reclame televizate, de bannere online, sau de orice alta campanie BTL (publicitate neconventionala), in Bucurestiul interbelic, negustorii faceau marketing cu totul altfel.

Fara sa aiba la dispozitie prea multe optiuni, publicitatea se facea intre cele doua razboaie mondiale doar in mediul outdoor, cateodata, rar in indoor.

Poate una dintre cele mai interesante abordari publicitare (total in neconcordanta cu credintele de azi) este cea a pastei de dinti Bianco, unde, producatorii le recomandau clientilor faptul ca “Cafeluta si tigara vatama dintii! Puteti bea si fuma oricat intrebuintand pasta de dinti Bianco”.

Concurenta, pe de alta parte, folosea o alta abordare, de pilda, pasta de dinti Nivea facea marketing in felul urmator: “Numai 22 de lei pentru un tub mare cu pasta de dinti Nivea putin spumoasa, cu un gust minunat. O veti aprecia gratie materiilor prime extrem de fine si care dau cea mai mare eficacitate.”.

189289-9910257

Ce se vindea la mica publicitate in urma cu 111 ani!

Era “spaima carciumarilor”! Cum isi premedita crimele faimosul bandit care a ingrozit Bucurestii in perioada domniei lui Carol I

Amor in anii ’20! Cum se iubeau bucurestenii cu ajutorul tigaretei!

Produsele contrafacute erau si ele aspru “criticate” de afisele publicitare ale vremii.

Producatorii nemti de la Bayer, coplesiti de lista uriasa de copii mai ieftine ale medicamentelor lor, aduceau la cunostiinta clientilor faptul ca “Numai tabletele Pyramidon cu crucea Bayer pe fiecare ambalaj sunt veritabile”.

sursa