Iluminarea spatiilor private exterioare inseamna a avea posibilitatea de a le lumina fara limite de timp, de a le pune in valoare din punct de vedere estetic, de a le personaliza. Crearea de atmosfere sugestive dar si obtinerea de avantaje din punct de vedere al functionalitatii si sigurantei. Alegerea castigatoare? Lampi solare de gradina. Se reincarca automat in timpul zilei, absorbind razele soarelui prin mici panouri fotovoltaice. Aceasta inseamna ca exploateaza energia naturala si regenerabila, deci sunt produse ecologice; In plus, deoarece nu sunt conectate la sistemul electric, nu afecteaza factura de energie electrica. Mai este o problema importanta de luat in considerare: spre deosebire de ceea ce se intampla in cazul solutiilor mai traditionale, instalarea acestui tip de lampi nu necesita crearea de urme pentru a conduce curentul catre gradina; se limiteaza la fixarea in pamant sau in orice caz in punctul ales. In consecinta, costurile sunt reduse semnificativ.Vezi aici in magazinul oline pedavo mai multe modele de lampi solare!

Sa ne orientam intre diferitele tipuri

Alegerea lampilor de exterior alimentate cu energie solara este strans legata de zona de iluminat si extinderea acesteia, precum si de stilul care caracterizeaza mediul in cauza. O gama completa de produse cu un design modern sau mai clasic, mai exact compusa din:

  1. Lampioane: perfecte pentru iluminarea nu numai a gradinilor, ci si a exterioarelor locuintelor, activitatilor comerciale. Ele va permit sa creati puncte de lumina si sa iluminati strazi si colturi. Bateriile interne garanteaza aprinderea pe tot parcursul noptii, in unele cazuri chiar si pentru mai multe nopti si chiar in caz de vreme rea.
  2. Lumini si spoturi led: in functie de model se aprind 3,4 sau 5 nopti consecutive si sunt dotate cu panou fotovoltaic integrat sau separat, de fixat pe perete; pot ilumina portiuni mari din gradina, patrate sau pur si simplu spatii mici, arbusti. Unele dispozitive sunt echipate cu chere pentru instalarea pe sol, iar altele cu console pentru fixare pe perete. Cele mai inovatoare modele sunt gestionate prin telecomanda si este posibila si modificarea intensitatii luminii.
  3. Lampi de perete cu LED pot fi folosite pentru a delimita perimetrul locuintelor si afacerilor dar si pentru iluminarea intrarilor, portilor, scarilor. Modelele cu baterie mai mare pornesc timp de 3 nopti consecutive. Lampile de perete cu LED-uri ofera o luminozitate mai mare decat cele cu incandescenta.
  4. Marcatori de poteca: dupa cum se poate deduce din definitia in sine, ele actioneaza ca ghid pentru cei care parcurg noaptea potecile din gradina dar si drumul principal care duce la intrarea in casa; ele sunt, de asemenea, foarte utile in referire la orice pasi. Riscul de impiedicare este astfel eliminat, iar rezultatul estetic este de mare impact.

Lampi solare cu senzor crepuscular si senzor de miscare

Cele mai bune lampi solare de exterior, indiferent de tip, sunt echipate cu asa-zisii senzori de crepuscul. In catalogul online exista mai multe; acestea sunt dispozitive in care exista un detector anume atribuit luminozitatii mediului extern si care, prin urmare, sunt activate automat cand se lasa seara si dezactivate cand soarele incepe sa rasara. Utilizatorul nu trebuie sa-si faca griji pentru nimic.