Trăim într-o lume în care este perfect normal ca părerile referitoare la anumite subiecte și situații să fie împărțite. Însă, în anumite situații, subiectivitatea trebuie să fie pe primul loc, ca de exemplu, atunci când vorbim despre sănătate, despre siguranță, despre echitabilitatea în afaceri. Bineînțeles, acestea sunt doar câteva dintre cazurile în care poate fi necesară o intervenție din partea unei persoane transparente și obiective, care să privească situația din alt unghi de vedere și să ofere cele mai bune soluții. 

Așadar, atunci când nu se poate ajunge la un consens de comun acord în situațiile cele mai anevoioase, prezența unui avocat poate contribui la soluționarea unei neînțelegeri în diferite moduri – amiabil sau pe cale juridică. Fie că întâmpini o problemă de afaceri, una în care viața ți-a fost pusă în pericol sau echilibrul familiei, nevoie de infiintare firma etc. vei găsi întreg ajutorul de care ai nevoie din partea ad-avocat.

Cum te ajută Ad-avocat să soluționezi o neînțelegere

Ad-avocat vine în sprijinul cetățenilor cu un nou concept denumit consultanță online, la care orice persoana care întâmpină o serie de neplăceri aflate la început sau care se transformă în situații extrem de neplăcute, poate apela cu încredere.

Întreg sprijinul avocatului oferit prin intermediul acestui serviciu se va acorda online, prin intermediul unui dispozitiv ca telefonul mobil sau un calculator. Doritorii nu trebuie decât să completeze un formular online în care să prezinte cât mai detaliat situația dată, alături de datele lor personale. Desigur, acest serviciu nu este gratuit, însă presupune un cost fix indiferent de tipul problemei sau de specializarea avocatului necesară în cazul cu pricina. Nu poți alege avocatul cu care să iei contact, dar ai garanția că vei beneficia de cel mai bun consultant specializat pe tipul problemei aferente, care va urma să ia legătura cu tine conform celor indicate la completarea formularului ce atestă solicitarea unei ședințe de consultanță de 60 minute.

Îți poți programa ședința la orice oră și în orice zi, chiar și în cel mai scurt timp, modalitate prin care poți economisi timp, dar și alte resurse primare.

Unul dintre tipurile de avocați menționați în acest articol https://www.inspectmun.ro/ce-tipuri-de-avocati-exista-si-de-ce-avocat-ai-tu-nevoie/ îți va prelua cererea, o va analiza în detaliu și va veni ulterior cu propuneri și soluții pertinente, reale, care pot duce la soluționarea neînțelegerii pe cea mai simplă cale. La nevoie, el poate realiza o serie de demersuri legale, în cazul în care lucrurile nu pot fi soluționate pe cale amiabilă.

Când să nu angajezi un avocat

Probabil ți-ai dori să soluționezi o serie de neînțelegeri fără a fi necesar să cheltui o sumă de bani sau să apelezi la un avocat. Dacă te afli într-una din situațiile descrise in acest articol de pe capital.ro sau partea implicată a decis deja să apeleze la justiție în vederea soluționării unor neplăceri ce sunt mult mai ample decât par la prima vedere, este foarte puțin probabil să găsești modalitatea ideală de a pune capăt problemelor, în lipsa unui avocat.

Poți încerca însă, să găsești o cale de mijloc, având o discuție cu partea sau părțile implicate, în vederea unei soluționării amiabile. Le poți prezenta inclusiv dezavantajele în care apelați la un avocat și neînțelegerile merg în instanță, timpul îndelungat de judecată și costurile aferente, alături de zeci de alte aspecte ce s-ar putea transforma în neplăceri majore.

Așadar, situațiile care se pot rezolva prin discuție liberă și analiză sau acele situații banale în care nu există o problemă serioasă, pot fi soluționate în lipsa contactului unui avocat.

Recomandăm însă, să nu lăsați neplăcerile și neînțelegerile cu temei legal pe ultima sută de metri și să evitați soluționarea acestora în termen lung, după zeci de dezbateri ce nu ajung la un consens pozitiv și care, vor îngreuna procesul soluționare.