O mulțime de lucruri pot merge prost cu unghiile tale. De exemplu, ele pot deveni casante, decolorate sau fulgioase. Unghiile casante pot fi ca urmare a uscarii și se pot crăpa, despica sau rupe cu ușurință.

foto : oneband.ro

Unghiile vă definesc mâinile în multe feluri. Când unghiile tale sunt frumos modelate, îți vor face mâinile să arate primitoare! Puteți face mâinile să arate mai de dorit prin aplicarea unei oje bune, dar dacă unghiile sunt rupte sau despicate, atunci nu vor arăta bine, indiferent cât de mult încercați să o acoperiți.

Deci, soluția este să încerci să tratezi unghiile slabe și fragile, mai degrabă decât să încerci să le ascunzi. Iată câteva sfaturi pentru tratarea unghiilor casante:

1. Purtați mănuși

Purtați mănuși pentru a vă proteja unghiile și mâinile. Purtați-le când spălați vasele, deoarece apa se poate infiltra în unghii, determinându-le să se umfle și să devină casante. De asemenea, purtați mănuși dacă ieși afară când vremea este rece.

2. Ține-ți unghiile tăiate scurt.

Unghiile sunt mai predispuse să se deterioreze atunci când sunt lungi și pot sta în cale atunci când îndeplinesc sarcinile zilnice. A face sarcini în bucătărie sau la birou poate fi dificil pentru mâinile tale, așa că fii atent pentru a evita accidentele la unghii.

3. Folosiți produse cosmetice naturale

Unele produse pentru unghii pot provoca o reacție alergică. Utilizați produse cosmetice naturale și evitați întăritorii de unghii, deoarece aceștia pot face ca unghiile să devină prea tari și casante. Hidratează-ți unghiile în loc să le întărești.

Minimizați cantitatea de agent de îndepărtare a lacului de unghii pe care o utilizați. Aplicați doar atât cât aveți nevoie pentru a îndepărta oja. Evitați produsele care conțin ingrediente nocive precum toluenul, formaldehida sau acetona, care vă pot usca unghiile. Ftalați și camfor și pot provoca, de asemenea, reacții alergice.

4. Nu-ți tunde cuticulele.

Cuticulele sunt importante pentru unghiile sănătoase și dacă le tunzi prea mult atunci poți deveni mai predispus la o infecție și poate duce la deformarea unghiilor. Dacă sunteți deranjat de o unghie, atunci tăiați-o curat cu foarfecele.

5. Utilizați oje îmbunătățite

Unele lacuri de unghii conțin extra minerale și vitamine, care pot îmbunătăți sănătatea unghiilor tale.

6. Folosește un Super Moisturizer

În ultimii ani a devenit popular un tip de cremă numit super hidratant. Sunt creme care au ingrediente precum vitamina E, ulei de avocado și unt de shea adăugate. Unii oameni preferă să-și facă singuri cu ingrediente precum vaselina, gălbenușurile de ou și laptele

7. Evita folosirea excesiva a extensiilor de unghii.

Substanțele chimice care sunt folosite pentru a repara extensiile de unghii pot fi periculoase pentru unghii. De exemplu, metacrilatul de metil poate provoca probleme respiratorii și reacții alergice grave ale pielii. A fost interzis în unele țări, inclusiv în SUA, Australia și Noua Zeelandă, dar nu în Marea Britanie.

În plus, există riscul apariției cancerului de piele din cauza luminii ultraviolete care este folosită pentru fixarea unghiilor artificiale, potrivit cercetărilor recente. Experții se tem că doza mare de razele UVA poate deteriora pielea.

8. Oferă-ți unghiilor o odihnă ocazională.

Oferă-ți unghiilor o odihnă ocazională de lac de unghii, ceea ce le permite să respire. De asemenea, le puteți verifica aspectul fizic pentru a vă asigura că nu există probleme de dezvoltare cu ei. Cremele hidratante sunt mai eficiente pe unghiile nelacuite.

9. Mănâncă bine

Includeți alimente precum pește, ton, creveți, păstrăv, lapte și nuci în dieta dvs. și mâncați multe fructe proaspete, legume și ierburi.

In concluzie, daca urmezi sfaturile din sfaturile de mai sus atunci ar trebui sa te bucuri de unghii sanatoase. Cu toate acestea, dacă mai aveți unghii casante, atunci ar trebui să consultați un medic, deoarece alte cauze ale unghiilor fragile pot include cantități scăzute de zinc și fier și probleme cu tiroida.

sursa:mineralium.ro