Jocul de Airsoft a devenit un adevarat fenomen in intreaga lume si aduna multi jucatori in fiecare an. La origini, este un sport japonez conceput special pentru cei care voiau sa foloseasca arme, dar care nu puteau face acest lucru, din cauza regulilor stricte.

Asa au aparut replicile de arme Airsoft care au fost create aproape 1 la 1 cu armele adevarate. Pentru replicile de arme nu este nevoie ca jucatorii sa aiba si permis de port arma. Insa, aceste arme nu se pot scoate la vedere in spatiul public si nu pot fi utilizate decat intr-un mediu special creat pentru jocul Airsoft.

In acest fel, toti jucatorii si cei care iau parte din postura de spectatori la jocul de Airsoft sunt in deplina siguranta. Este foarte important sa cunosti inca de la inceput toate regulile. Cel mai bine ar fi sa iei parte ca si spectator la cateva jocuri de Airsoft inainte de a intra pe teren. In acest fel poti sa vezi mult mai bine cum decurge un astfel de joc si ce fel de clasa de joc e potrivita stilului tau.

In jocul de Airsoft sunt disponibile 4 clase de joc: Infanterist, DMR, SAW si Sniper. Fiecarui jucator i se potriveste o anumita clasa de joc in functie de arma utilizata si stilul de joc preferat. De exemeplu, infanteristii sunt jucatori agili si carora le plac armele cu tragere mica si medie. Tintasii folosesc arme cu angajare medie spre mare care isi aleg bine tinta inainte de a trage si nu folosesc la fel de multa munitie precum infanteristii. Cei carora le plac armele de joc de tip mitraliera sunt de regula intr-un singur loc si au rolul de a le tine spatele colegilor cat timp acestia avanseaza pe teren. Sniperii sunt binecunoscuti pentru rolul de a-si scoate din joc inamicii cu lovituri de la distante foarte mari.

Pentru a juca Airsoft in siguranta trebuie sa ai un echipament corespunzator. Acesta este compus de fiecare data din ochelari de protectie. Sunt ochelari speciali care nu se sparg atunci cand sunt loviti de o bila. Pe langa ochelari, ai nevoie si de un costum special care amortizeaza loviturile. Niciodata adversarii nu se lovesc de la o distanta mai mica decat cea prevazuta in regulament. Armele pot atinge o viteza de propulsare a bilei de pana la 200 m/s. Cu arme de angajare mare nu poti trage de la distanta mica fiindca risti sa iti ranesti grav partenerii de joc.

In concluzie, daca inveti regulamentul si iti gasesti un echipament potrivit stilului tau de joc, vei putea sa practici acest joc in siguranta. Este indicat sa intri pe teren doar atunci cand esti pregatit sa iei parte la actiune.