CUTREMUR cu magnitudine 4.2 în România. Potrivit INFP seismul s-a produs la o adâncime de 147 kilometri.

CUTREMUR cu magnitudine 4.2 în zona Buzău. Cutremurul a avut loc la ora locala 2h35min10sec (ora 22h35min10sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat in Muntii Buzaului, zona PIETRELE INSIRATE, judetul Buzau (45,66 grade latitudine Nordica, 26,44 grade longitudine Estica).

Cutremurul s-a produs la adancimea de 147,9 km si a avut magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima nu a depasit III grade pe scara Mercalli.
Un alt seism de magnitudine 4,0 a mai avut loc la 5 iulie in regiunea Vrancea, adancimea focarului fiind de132,9 km. In ultimele saptamani s-a inregistrat si o crestere usoara a activitatii seismice in zona Galati.De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie şi 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

romania tv