Uniformele medicale fac parte din identitatea medicilor, asistenților medicali și a tuturor lucrătorilor din domeniul sănătății. Halatele medicale sunt echipamente de protecție și siguranță, de asemenea, îți permit să te identifici în funcție de secția spitalului în care lucrezi. Când vine vorba de alegerea ținutei tale profesionale, fie că este vorba de tunica medicală, de pantalonii medicali, de boneta medicala sau chiar de haina de laborator, trebuie să iei în considerare faptul că ar trebui să fie confortabilă, cu culori potrivite zonei de lucru și să alegi un tip de țesătură care să fie confortabil pentru pielea ta, cu alte cuvinte să fie uniformă medicală de calitate de sus până jos.

Amintește-ți că uniforma ta medicală este un instrument de lucru important pentru tine, deoarece îți va oferi toată siguranța și confortul posibil. Dacă te simți confuz cu privire la alegerea ținutei medicale potrivite pentru nevoile tale, nu îți face griji, urmărește aceste sfaturi.

Importanța hainelor de lucru medicale

Este important ca profesioniștii din domeniul sănătății (medici, chirurgi, asistenți medicali și lucrători medicali etc.) să poarte îmbrăcăminte medicală pentru a se proteja de toate riscurile posibile de infecție. Halatele medicale, tunicile și pantalonii sunt esențiale, deoarece protejează îmbrăcămintea personalului medical de lichide și infecții transmisibile în timpul vizitelor pacienților sau în sălile de operație. Unitățile medicale sunt expuse bolilor contagioase și, datorită unei uniforme de lucru adecvate, siguranța și sănătatea profesioniștilor din domeniul sănătății este garantată. Și pacienții pot avea o experiență pozitivă într-o unitate medicală dacă personalul poartă uniforma medicală corectă și de calitate. Există întotdeauna o uniformă potrivită pentru fiecare ocazie.

Din ce este făcută ținuta medicală?

Ținuta medicală, indiferent dacă ești asistentă medicală, îngrijitoare, medic, chirurg sau altă profesie paramedicală, constă de obicei din pantaloni medicali și o tunică medicală sau haina de lucru. În plus, există și alte echipamente de protecție, cum ar fi încălțăminte medicală (saboți medicali, crocuri etc.) și geci pentru a te acoperi atunci când trebuie să treci prin zone mai reci.

Cum alegi?

Îmbrăcămintea medicală este o necesitate pentru a lucra într-un spital sau în orice unitate medicală. Sunt haine practice destinate murdăririi și spălării fără tratament special. Îmbrăcămintea trebuie să reziste activității și factorilor de stres ai unei zile de muncă solicitante în spital și este, de asemenea, un mijloc de identificare pentru pacienți.

Culoarea potrivită

Primul pas este de a determina dacă spitalul sau unitatea medicală unde lucrezi are o ierarhie a culorilor. Majoritatea unităților au anumite culori ale hainei alocate diferitelor grade. În acest fel, în orice moment, poți ști în ce secție din spital lucrează de obicei această persoană. Pentru unii oameni, această regulă sună prostesc, dar poate salva vieți în caz de urgență. Verde și albastru sunt culori atribuite chirurgilor și anestezienților din sala de operație; moașele vor purta foarte des roz, iar asistenții pentru îngrijirea copiilor adesea în tunici albe cu margini roz. Asistentele poartă mai ales haine medicale albe.

Dacă lucrezi într-un alt tip de unitate medicală, cum ar fi un cabinet stomatologic sau un cabinet de fizioterapie, orice halat medical va fi potrivit.