Cresti pasari si vrei sa iti optimizezi productia de oua? Acum este momentul sa alegi cele mai bune solutii pentru pasarile tale, astfel incat afacerea ta sa creasca. Tine cont de faptul ca nu de fiecare data va trebui sa cumperi mai multe pasari pentru a spori productia, deoarece, de cele mai multe ori este suficient sa lucrezi la mancarea pe care o oferi pasarilor tale. Cumpara granulatoare furaje si vei obtine o hrana optima pentru pasarile tale, astfel incat sa fie incurajata productia de oua. Iata cum te ajuta un astfel de dispozitiv.

Hrana influenteaza numarul de oua produs de pasari

Hrana pe care o oferi incurajeaza productia de oua, sau o diminueaza, in functie de produsele pe care alegi sa le oferi pasarilor tale. Ca si oamenii, pasarile trebuie sa primeasca o alimentatie completa, care sa aiba fibre, minerale si vitamine din belsug, altfel ouale este foarte posibil sa nu mai apara. Dar atunci cand oferi pasarilor hrana in stare naturala, punand-o pur si simplu in hranitoare, exista riscul ca pasarea ta sa nu manance tot. Prin urmare, iata cum te va ajuta un granulator cereale.

Granulele rezultate combina ingredientele

O granula are o compozitie mai buna de substante nutritive decat materia prima in stare naturala. In momentul in care oferi spre exemplu trifoi si grau pasarilor, acestea pot incepe sa selecteze doar ce le place si sa lase restul deoparte. In plus, pot alege sa manance mai multe pietricele si mai putina mancare. Daca le oferi granule, acestea arata la fel si vor fi mancate ca un singur produs, fara sa fie incurajata pasarea sa devina selectiva. Astfel, te asiguri ca toti nutrientii ajung la pasarea ta in cantitatea potrivita. In plus, poti pune si suplimente in granulator, daca este nevoie.

Mancarea este mai uscata si mai concentrata

In momentul in care trec prin procesul de granulare, cerealele si celelalte furaje sunt strivite si comprimate astfel incat sa iasa toata apa din ele si sa se obtina o hrana mai concentrata. In fond nu este nevoie ca si mancarea sa contina apa, pentru ca oferi pasarilor tale deja apa in adapatoare. Atunci cand si mancarea este plina de apa, se va obtine un fenomen natural similar cu cel de la oameni, in care pasarea se umfla pur si simplu si simte ca este plina, desi nu a mancat suficient. Cu granulele insa, va manca atat cat are nevoie cu adevarat, urmand sa ia apa direct din adapatoare.

Nu mai trebuie sa folosesti extrem de multa mancare

Un avantaj pentru proprietarii de pasari este faptul ca atunci cand utilizeaza un granulator, nu mai trebuie sa ofere pasarilor foarte multa mancare. De asemenea, acest lucru este benefic si pentru pasari, deoarece acestea nu vor mai manca excesiv. Le oferi exact cat au nevoie si te asiguri ca mananca toate substantele nutritive necesare pentru o viata sanatoasa, cu economie, avand avantaje in ceea ce priveste profitul adus de ferma de pasari.