Incalzirea spatiilor industriale poate sa fie o provocare pentru orice persoana responsabila de o astfel de misiune. Spatiile precum halele, atelierele sau depozitele nu pot fi incalzite precum camerele unei locuinte, iar un simplu calorifer nu poate face fata. Exista si vesti bune! Asta pentru ca utilizarea tunurilor de caldura este o varianta foarte accesibila.

Un tun de caldura pe gaz poate ajuta la incalzirea rapida si sigura chiar si a unor spatii foarte extinse. Afla din acest articol cum functioneaza aceste dispozitive, ce consum garanteaza si in ce circumstate pot fi utilizate. Totodata, descopera si de unde poti cumpara modele de calitate!

Tun de caldura pe gaz: ce este si cand ai nevoie de el

Tunul de caldura sau incalzitorul pe gaz reprezinta un dispozitiv foarte simplu din punct de vedere structural. El dispune de aprindere piezo-electrica si se conecteaza printr-un furtun de cauciuc, simplu, la buteliile pe gaz butan/propan. Cu ajutorul unui tun de caldura pe gaz, se poate genera caldura in spatii extinse de pana la 10 metri patrati, intr-un timp rapid.

In ceea ce priveste puterea si consumul pe care le genereaza modelele de tunuri de caldura pe gaz, trebuie sa stii ca variantele cele mai performante, asa cum este modelul de incalzitor Geko G80410, au puteri de pana la 15.000 W. Ele se alimenteaza cu energie electrica la tensiuni de 220 – 240 V si cu gaz de la buteii cu capacitate de 5 sau 11 kilograme.

Pentru a putea functiona in mod eficient, un astfel de tun de caldura are nevoie de o presiune a gazului de 0,3 bari. Gazul folosit pentru a genera caldura este consumat intr-o cantitate redusa, avand in vedere debitul de aer pe care il poate genera un tun performant. Este vorba despre un debit de 320 de metri cubi pe ora, la un consum de maximum 0,65 kg de gaz, in acelasi interval.

Si din punct de vedere al sigurantei, tunul de caldura pe gaz ofera o multime de avantaje. Acesta dispune de protectie la supraincalzire printr-un sistem care detecteaza imediat incingerea dispozitivului. In cazul in care este detectata aceasta problema, alimentarea cu gaz este intrerupta.

Si stingerea flacarii este detectata in mod automat la nivelul tunului, iar aceasta stingere va fi imediat urmata de intreruperea alimentarii cu gaz. Astfel, se dimineaza la minimum riscurile producerii de evenimente nedorite. Un alt avantaj al acestor dispozitive este reprezentat de portabilitatea facila. Ele sunt dotate cu maner ergonomic si pot fi mutate rapid dintr-un loc in altul.

Tunul de caldura se poate utiliza, in cele mai bune conditii de siguranta, pentru crearea unui confort termic la standarde ridicate in spatii precum depozite, hale si ateliere de lucru. Aceste spatii sunt dificil de incalzit rapid si cu un consum convenabil de energie, prin intermediul altor metode.

Pe TopStrong.ro ai posibilitatea de a descoperi si de a comanda modele de tun de caldura pe gaz extrem de performante. Disponibile la preturi accesibile, acestea garanteaza o functionare sigura si eficienta. Tunurile de calitate vor incalzi rapid si sigur orice spatiu, inclusiv halele de dimensiuni mari, fara a consuma o cantitate mare de energie!