In ultimii ani, casele prefabricate au cunoscut un boom major cauzat probabil de preturile ridicate ale constructiilor traditionale si de criza generata in acest sector. Iata cateva avantaje ale acestor case:

PRET DE PORNIRE MAI IEFTIN:

O casa prefabricata instalart se bazeaza pe sisteme modulare standardizate construite in fabrici de la sol, unde vor fi ridicate in cele din urma. Constructia acestor panouri in serie si economisirea ulterioara a fortei de munca, in timp de executie a lucrarii, precum si economisirea in materiale mai scumpe justifica faptul ca pretul de baza al unei case prefabricate este (insistam: de la inceput) mai economic decat cel al unei case de constructii conventionale.

CONSTRUCTII MAI DURABILE:

Desi in afara domeniului de aplicare al caselor prefabricate exista multe sisteme de constructie care sunt extrem de durabile, o casa prefabricata poate depasi rapid gradul de respect pentru mediu in timpul asamblarii sale daca o comparam cu o constructie conventionala in care timpul de constructie este prelungit si, de asemenea, toata activitatea se desfasoara pe teren in sine, cu un impact mai mare asupra mediului.

 Casele prefabricate sunt construite intr-un proces industrial care optimizeaza materialele si energia si minimizeaza deseurile, iar pe terenul final se realizeaza doar asamblarea si finisajele, generand un impact mai mic asupra mediului.

LUCRARI MAI RAPIDE:

Toate modulele care vor constitui casa prefabricata sunt fabricate in acelasi timp si mult mai rapid decat in constructia, de exemplu, a unei fatade a unei case conventionale. Prin urmare, este logic ca timpul total de constructie sa fie mult mai scurtIn timp ce constructia traditionala a noii case poate dura o perioada medie de un an, o casa prefabricata poate fi gata in doar 4 sau 6 luni

PROCEDURI ADMINISTRATIVE MAI AGILE:

Optarea pentru o casa prefabricata nu va impiedica sa efectuezi proceduri administrative si sa obtii autorizatii (licenta de lucrari majore, management de constructie etc).

Aminteste-ti, in plus, ca locuintele prefabricate sunt, de asemenea, sprijinite pe fundatii si, de asemenea, trebuie sa fie conectate la retelele de aprovizionare cu procedurile pe care le implica acest lucru.

Caracteristici

Locuintele prefabricate trebuie construite si conectate la retelele de salubritate urbana, apa si electricitate, la fel ca locuintele conventionale.

  • Tipuri de fundatii

Piloti: Tevi de ciment umplute cu beton sau lemn rotund (de obicei pin impregnat). Aceasta fundatie este de obicei utilizata atunci cand terenul sau locul in care va fi montata casa prefabricata este cu o panta foarte pronuntata.

Radier: Baza solida si compacta compusa din beton, pentru a face acest tip de fundatie trebuie facuta o excavare de aproximativ 40 cm adancime si 20 pana la 25 cm latime numita fundatie sau „ranit”, apoi excavarea este umpluta cu bolone si beton. Dupa umplerea fundatiei, trecem la etapa de supra-fundatie, compusa din blocuri de beton celular in jurul perimetrului constructiei.

Interiorul perimetrului este umplut cu o plasa compact stabilizata, apoi o plasa ACMA pentru intreaga suprafata, partea finala este instalarea unui strat de polietilena.