Probabil ca una dintre cele mai importante parti ale unui vehicul este transmisia, cea care transforma puterea motorului in miscare. O parte a transmisiei este cutia de viteze a carei defectiune in general poate imobiliza tot vehiculul.

La masini, cutia de viteze are dimensiuni relativ reduse, la camioane insa dimensiunile acesteia sunt substantiale. Manevrarea ei se face cu macarale sau stivuitoare si la fel si transportul se realizeaza tinand seama de marimea cutiei.

Reparatia unei cutii de viteze pentru camioane nu este ieftina, de aceea la alegerea ofertelor trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte.

  • Transportul cutiei de viteze la service si inapoi
  • Timpul de reparatie al cutiei
  • Calitatea pieselor de schimb utilizate la reparatie
  • Garantia pe lucrare si pe piese

Transportul cutiei de viteze la service si inapoi

Transportul cutiei la service si inapoi poate fi o problema. Probabil prima alegere ar fi ca fiecare sa faca transportul cu resurse proprii, ceea ce la distante mici poate fi o solutie.

Daca insa transportul trebuie facut la o distanta considerabila, costurile pot fi destul de piperate. Intrebarea e daca service-ul ofera sau nu servicii de transport pentru comenzile pe care le primeste.

Oferta de la cutiviitezezf.ro include transportul cutiei la service si inapoi, o solutie care usureaza mult colaborarea chiar si la distante mari. Tot ce trebuie sa faca proprietarul este sa dea jos cutia si s-o lege pe un palet cu chingi de ancorare marfa astfel incat aceasta sa fie fixat corespunzator.

Timpul de reparatie al cutiei

Cei mai multi clienti isi pun inca de la inceput intrebarea: „In cat timp va fi gata cutia?” Stim ca acest aspect este foarte important pentru fiecare proprietar de camion si ca ei vor un raspuns clar de la inceput.

Acest aspect insa poate depinde de foarte multi factori, de aceea nu se poate da un raspuns exact de la inceput. Din experienta, orice service poate spune cu aproximatie in cat timp va fi reparata cutia dar nu depinde totul de ei.

Sa vedem care sunt cei mai importanti pasi in reparatia cutiei de viteze dupa care se poate estima si momentul predarii ei proprietarului.

  • Transportul cutiei la service
  • Diagnosticarea cutiei de viteze
  • Achizitionarea pieselor de schimb
  • Repararea cutiei
  • Transportul cutiei la beneficiar

Chiar daca par pasi simpli, totusi ei pot ascunde surprize neplacute. De exemplu pana nu se face diagnosticare, nu se stie ce piese trebuie achizitionate. Odata desfacuta cutia, se stie necesarul de piese si se poate preconiza perioada de reparatie.

Ceea ce poate fi un semn bun daca service-ul are piese de schimb pentru cutia respectiva si nu trebuie sa faca comanda de la furnizori. Daca insa nu sunt piese pe stoc, procesul de reparatie mai asteapta inca 2-3 zile pana ajung piesele comandate.

Calitatea pieselor de schimb

Secretul reparatiilor eficiente il reprezinta de obicei piesele de calitate. Este important ca service-ul sa lucreze cu un furnizor de piese de buna calitate.

Piesele de slaba calitate se uzeaza mai repede si nu rezista la tensiunile din cutie. Uzura unei singure piese poate deteriora alte piese cu care aceasta conlucreaza, stricand astfel toata cutia.

Fiecare service are o politica de lucru, are un furnizor cu care lucreaza. In functie de calitatea si pretul pieselor de schimb, oferta de pret a reparatiei poate sa creasca sau sa scada.

Garantia pe manopera si pe piese

Multi sunt tentati sa aleaga cea mai ieftina solutie de pe piata cu riscul de a pierde garantia. Nu este neaparat o alegere inspirata sa faci investitii in repararea cutiei de viteze fara o asigurare oricat de mica.

Chiar daca o piesa este de calitate dar nu e montata corect, se poate deteriora cauzand defectiuni ale cutiei. Fara garantie pe manopera si pe piesa, pierderea este foarte mare.

Garantia pe manopera este o asigurare ca orice problema apare in perioada de dupa reparatie la piesele montate, va fi rezolvata fara costuri. Bineinteles ca garantia acopera doar lucrarile facute la service si pe piesele noi montate acolo.

Garantia pe piese este din start oferita de firma producatoare de piese de schimb cu conditia ca acestea sa fie montate la un service autorizat. Orice piesa care se strica din greseala de fabricatie, este schimbata gratis cu alta noua.

Astfel, alegerea unui service de reparatii cutii de viteze camioane este bine sa fie facuta in conformitate cu aceste aspecte, alegand cea mai buna si mai eficienta solutie de reparare.