De ce sarea de Himalaya este atat de sanatoasa?
Pentru ca organismul uman sa functioneze este necesar sa aiba saruri minerale diferite. Toate acestea sunt foarte importante, indiferent de cantitatea care le este necesara si de aceea sarea de Himalaya are proprietati si beneficii remarcabile.
Sarea de Himalaya contine multe componente minerale diferite, spre deosebire de sarea de gatit obisnuita, care contine doar clor si sodiu. Consumand sare creata industrial, cum ar fi clorura de sodiu, aceasta este saraca in dieta noastra, fiind mult mai recomandabil sa se foloseasca saruri de calitate cum ar fi cele din Himalaya.
- Este cea mai buna optiune
Astazi exista trei optiuni excelente pentru a consuma sare: sare de gatit comuna, sare de mare sau saruri extrase din subsolul format de marile antice (cum ar fi sarea de Himalaya). Sarea de bucatarie obisnuita este fabricata artificial si nu are multe minerale, in timp ce sarea de mare contine unii contaminanti. Sarea pastrata in subsol este cea mai buna optiune.
- Contine multe minerale
Sarea de Himalaya contine peste 80 de substante minerale, cum ar fi mangan, fluor, potasiu, magneziu, zinc sau crom. Aceste saruri minerale sunt de o importanta fundamentala, astfel incat organismul nostru sa-si poata indeplini functiile vitale (propagarea impulsului nervos, metabolismul, intretinerea oaselor etc.).
- Contine o proportie excelenta de minerale
Nu numai cantitatea de minerale conteaza, ci proportia. De obicei, dieta noastra este supraincarcata cu sodiu si lipsita de alte minerale daca noi consumam sare comuna de bucatarie fabricata artificial. Daca folosim saruri minerale naturale, cum ar fi sarea de Himalaya, raportul dintre saruri va fi corect.
- Imbunatateste sanatatea cardiovasculara
Una dintre principalele contraindicatii ale bolilor cardiovasculare este sarea, dar administrarea de sare de Himalaya este mult mai putin daunatoare. Consumand acest tip de sare nu ridica sodiul atat de mult, mineralul cel mai responsabil pentru hipertensiune arteriala. Consumand sare de calitate, putem avea tensiune arteriala controlata.
- Alcalinizeaza sangele
PH-ul sangelui este variabil in functie de dieta noastra. Cu cat este mai bazica, cu atat mai bine, mai ales pentru ca un exces de aciditate poate fi o cauza a dezvoltarii bolilor.
- Combate durerile de reumatism
Sarea de Himalaya poate ajuta la durerile de reumatism. Efectuarea periodic a unei bai fierbinti cu aceste saruri reduc aceasta boala si altele legate de articulatii si, de asemenea, ofera efecte relaxante, racoritoare si reinnoieste energia.
- Aveti grija de piele
Baile cu saruri minerale sunt, de asemenea, recomandate pentru piele. Ele servesc la imbunatatirea problemelor acestui organ, cum ar fi acneea sau psoriazisul; prin deschiderea porilor, sarea de Himalaya poate intra in corpul nostru, revitalizand pielea. De asemenea, puteti crea scrub-uri naturale cu miere sau uleiuri esentiale.
- Previne retentia de lichide
Sarea de Himalaya are, de asemenea, proprietati si beneficii la nivelul echilibrului osmotic al organismului. Datorita proportiei corecte de saruri minerale, lupta impotriva retentiei de lichide sau a problemelor renale, controleaza nivelul apei din organism si buna functionare a acestuia.
- Sarea de Himalaya poate fi un obiect decorativ interesant
Poti pune un cristal de sare in casa si vei obtine un obiect decorativ foarte interesant. Tot ce trebuie sa faci este sa il lasi sa actioneze singur in casa si el va atrage energia statica prezenta in jurul tau, purificand mediul si facandu-l mult mai bun pentru a locui in el. De asemenea, poti sa il pui la birou pentru a diminua energia negativa.