fumatul-in-masina-636x400-6661394Începând de luna viitoare, autoritățile din Marea Britanie vor interzice fumatul în mașinile care au copii la bord.

Noua lege a fost elaborată pentru a proteja minorii de fumatul pasiv și va intra în vigoare în întreaga țară pentru orice vehicul, „cu cabină închisă sau deschisă parțial„.

Au tras toată viaţa din ţigară şi totuşi plămânii lor sunt perfect sănătoşi. A fost elucidat misterul plămânilor “curaţi” ai fumătorilor

COD RUTIER: Amendă uriaşă pentru cei care fac gesturi obscene la volan

De la anul, impozitele pe proprietati se pot mari cu 500% pentru cei cu cladiri sau terenuri neingrijite

Începând de la 1 octombrie, orice ocupant care va fi surprins fumând într-o mașină în care se află și copii, va fi amendat cu 50 de lire sterline.

fumatul-in-masina-636x400-6377193

Mai mult de-atât, se pare că șoferul este obligat să îi atenționeze și chiar să-i împiedice pe ceilalți pasageri să fumeze în cazul în care în mașină se află minori. În caz contrar, nu va fi amendat doar contravenientul, ci și șoferul. De asemenea, legea se va aplica și în cazul mașinilor dotate cu plafon vitrat amovibil, chiar dacă persoanele care fumează expiră fumul în exteriorul mașinii. Paradoxal, sunt scutiți de amendă cei care fumează într-o decapotabilă cu plafon pliat.

Ca o notă finală, această lege din Marea Britanie nu este valabilă pentru fumatul de țigarete electronice.

auto-bild

Related

comments